Gündem

Anne Tokpınar: Sürücünün yüzde 100 hatalı olduğunu KGYS kayıtları da gösteriyor!

Elazığ’da yolun karşısına geçmeye çalışan Şilan Tokpınar (27), otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. 28 gündür yoğun bakımda tedavi gören genç kadının durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Abone Ol

Elazığ’da yolun karşısına geçmeye çalışan Şilan Tokpınar (27), otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. 28 gündür yoğun bakımda tedavi gören genç kadının durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Kaza, 14 Ağustos’ta Çaydaçıra Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.Ç. yönetimindeki 06 DR 878 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmekte olan Şilan Tokpınar’a çarptı. Hazırlanan trafik kaza tespit tutanağında sürücü B.Ç.’nin Karayolları Trafik Kanunu’nun 68/1-a maddesini ihlal ettiği ve aracını hava ile trafik koşullarına uygun şekilde kullanmadığı belirtilirken, kazada yaya Şilan Tokpınar’ın herhangi bir kural ihlali yapmadığı kaydedildi.

Hastane önünde 28 gündür kızından gelecek iyi haberi bekleyen acılı anne Medine Tokpınar, şunları söyledi:
"Şilan, 14 Ağustos günü sağlık ocağına gitti. Sağlık ocağının dönüşünde kızım gelirken yolu kontrol ederek, sağına soluna bakarak, geldiği zaman oradan ters yoldan gelen araç kızıma çarptı. Okul bölgesi olmasına rağmen, hız limitlerinin üzerinde seyrederek kızıma çarpıyor. Bu bir cinayet ve kasıt. Bu yolun her iki tarafı da gayet normal, trafik akışında olduğu ve kesinlikle duba ile bölünmüş veya herhangi bir şekilde yol kapalı değildir. Bunlar belediyeyi suçladı ama kesinlikle öyle bir şey yok. O şeridi gayet güzel bir şekilde kullananlar var. Kızım şu an yoğun bakımda. 28 gün oldu. Çocuğum canıyla cebelleşiyor ve adam ortalıkta elini kolunu sallayarak geziyor. Resmi kayıtlarda da sürücünün yüzde 100 hatalı olduğunu KGYS kayıtları da gösteriyor. Kızım kesinlikle önce soluna bakıyor yolun ortasına gelip sağına bakıyor. Kızımın herhangi bir kusuru yok. Kaza anının hemen sonrasında kapalı dedikleri yoldan gelen araçlar var. Bu şahıs taksirle adam yaralamaktan şu an yargılanıyor ama suçu bu değil. Kasıtlı bir şekilde ters istikamete giriyor. Yüksek hızda, önüne bakmadan kızıma çarpıyor. Burada kasıt muhtemel suçundan yargılanmasını istiyorum. Adalet istiyorum."

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. İHA