Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri arasında yapılan işbirliğiyle Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında merkezde 245, Adaklı’da 18, Genç'te 35, Karlıova’da 40, Kiğı'da 12, Solhan'da 35, Yayladere’de 5 ve Yedisu'da 10 kişi olmak üzere toplam 400 işçi alımı için başvurular başlıyor.
BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Bingöl merkez ve ilçelerinde TYP kapsamında 400 işçi alımı için 16 Şubat Pazartesi günü itibariyle başlayacak başvurular, 20 Şubat Cuma günü sona erecek. Başvurular, İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
İŞKUR tarafından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde çalıştırılmak üzere toplam 400 personel alımı başvurusu için katılımcıların kuruma kayıtlı işsiz olması, 18 yaşını tamamlamış olması, emekli ve malullük aylığı almaması, öğrenci olmaması (açık lise ve açıköğretim öğrencileri hariç) gerekiyor. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4. Maddesi’nin Birinci Fıkrası’nın a ve c bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4. Maddesi'nin birinci fıkrasının b bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamaları gerekiyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını (42 bin 113 lira) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacak. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek başvurular geçersiz sayılacak. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamayacak. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılacak.
KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK?
Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 400 işçinin belirlenmesi için, 24 Şubat Salı günü noter huzurunda kura çekimi yapılacak. TYP kapsamında görevlendirilecek 400 personel, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Adaklı, Genç, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yayladere ve Yedisu İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde 2 Mart 2026-30 Haziran 2026 tarihleri arasında istihdam edilecek.
HABER MERKEZİ