Bingöl Üniversitesi Genç Ofis Coğrafya Kulübü öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ÜNİDES Projesi kapsamında desteklenen “Gaziantep’teki Akıllı Şehir Uygulamalarının Yerinde İncelenmesi ve Bingöl’de Uygulanabilirlik Potansiyellerinin Değerlendirilmesi” projesiyle dikkat çekti.
Proje çerçevesinde Gaziantep’e giden öğrenciler, şehirde uygulanan akıllı şehir projelerini yerinde inceledi. Ulaşım sistemleri, enerji verimliliği, çevre yönetimi ve şehir planlaması gibi alanlardaki yenilikleri gözlemleyen öğrenciler, bu uygulamaların Bingöl’de hayata geçirilme potansiyelini değerlendirdi.
Yapılan saha çalışmasıyla öğrenciler hem teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı buldu hem de sürdürülebilir şehircilik vizyonuna katkı sunacak deneyimler edindi.




