Yaşam

Diyarbakır'da 195 Dönümlük Alanda 15 Bin Hayvana Barınma İmkanı Sağlanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 15 bin hayvana barınma imkanı sağlanacak 195 dönüm alanda yeni bir doğal yaşam alanı oluşturmak için çalışma başlattı.

Abone Ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 15 bin hayvana barınma imkanı sağlanacak 195 dönüm alanda yeni bir doğal yaşam alanı oluşturmak için çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 15 bin hayvana doğal yaşam alanı oluşturulmak üzere Yaytaş Mahallesi'ndeki 195 dönüm alanda çalışmalara başlandı.

195 DÖNÜM ALANDA 15 BİN HAYVAN MİSAFİR EDİLEBİLECEK

Sağlık İşleri Daire Başkanı ve Veteriner İşleri Dairesi Başkan Vekili Vahap Saçaklı, mevcut Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi kapasitesinin dolduğunu belirterek, 15 bin hayvana doğal yaşam alanı sağlanması için 195 dönümlük yeni bir alan tahsis açıkladı. Saçaklı, yaptığı açıklamada, "Diyarbakır il genelinde Büyükşehir Belediyesi'nin 500 hayvan kapasiteli 17 dönümlük bir alanda bir hayvan barınağı vardı. Bu alanda 900 civarında hayvanın olması ciddi sıkıntılara yol açıyor. Valilik ile yaptığımız yazışmalar neticesinde 195 dönümlük bir alan tahsis edildi. Proje kapsamında 10 metrekareye 1 hayvan düşecek şekilde hazırlık yaptık. Burada yaklaşık 14 bin ila 15 bin arası hayvanı burada misafir edebilecek kapasitemizin olacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA