Bingöl
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.14
  • ALTIN
    2472.5
  • BIST
    10158.63
  • BTC
    65963.51$

12 Bingölspor’dan Yozgat Bozokspor - Develi Gücü Spor Maçı İçin Suç Duyurusu!


12 Bingölspor’dan Yozgat Bozokspor - Develi Gücü Spor Maçı İçin Suç Duyurusu!
12 Bingölspor Kulübü, Yozgat Bozok Spor - Develi Gücü Spor maçında şike yapıldığını belirterek, Cimer, TFF Etik Kuruluna şikayette bulundu.

Bölgesel Amatör Lig’de son haftalara girilirken, Yozgat Bozokspor lehine verilen kararlar, tepkilere neden oldu. Yozgat Bozokspor’un ligin başından beri kollandığı sık sık dile getirilirken, Develi Gücü maçında verilen haksız penaltı, bu kadar da olmaz dedirtti.
Yozgat Bozok Spor - Develi Gücü Spor maçında şike yapıldığını belirten 12 Bingölspor Kulübü, maçta yaşanan gelişmeleri paylaşarak, ilgili yerlere şikayetlerde bulunulduğunu açıkladı.
12 Bingölspor Kulübünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “BAL liginin başlangıcından beri dert yandığımız “şike yapılıyor "isyanımızın delilleri ve konu hakkında ki hukuki haklarımızı arama konusundaki başvurularımız hakkında açıklamamız aşağıdaki gibidir:
03.03.2024 pazar günü 11'inci grupta oynanan Yozgat Bozok Spor - Develi Gücü Spor müsabakası hakkında şike yapıldığına dair suç duyurusudur.
Suçu ortaya çıkaran delillerimiz ve iddialarımız:
1-Haftasonu oynanan Yozgat Bozok/Develi Gücü Spor müsabakasında devre arasında müsabakanın gözlemcisi (Çetin Güçyetmez ) hakem odasına girmesi yasak olduğu halde girmiş midir? Girdi ise raporlama yapacağı hakemlerle, kapalı kapılar arkasında ne paylaşmıştır?
2-Müsabaka devam ederken dördüncü hakem (Adem Güneş ) Develi Gücü Spor takımının yedek kulübesi yakınlarında yaka mikrofonundan kulübedeki insanların duyacağı şekilde "bu müsabakayı Yozgat kazanamazsa buradan sağ ayrılamayız" ifadesini kullanmış mıdır? Kullandıysa bu ifadeyi kullanmak zorunda kalmasını sağlayan kişi ve kişiler kimlerdir? Kimi kimle ya da kimi elinde makamları sayesinde bulundurdukları güçle ne ile tehdit ediyorlar? Tüm yaşananların Yozgatlı iş insanı Hacı Ahmet Erdoğan’ın makamı gereği (Bal ligi hakem atamalarından sorumlu) elinde bulundurduğu gücünün bu müsabakaya da Yozgat Bozoksporun lehine bir sonuç çıkarılması için gereğinin yapılması konusunda kullandığı şüphesini deliller ve şahitler eşliğinde perçinlemiştir.
Bahsettiğimiz olayların yine bir baskı, şike, adil olmayan davranışlara dönüştüğünün herkes tarafından görünür hale getiren de 85’inci dakikada verilen penaltı kararıdır.
Bu müsabaka ile ilgili elimizdeki bilgi, belge ve tanıklar eşliğinde yasal suç duyurusunda bulunacağımızı ve bu şike iddiası olayının çözüme kavuşması adına gerekli tüm yasal haklarımızı kullanarak, bize, memleketimize, ligdeki tüm takımlara, spor camiasına verilen bu hasarın bir an evvel faillerinin gerekli cezaları alması, görevini kötüye kullanan çalışanların bağlı oldukları kurumlarına verdikleri zararın bedelini kamuoyu önünde ödemeleri hususunda başta Cimer, TFF Etik Kurulu ve diğer kurum ve kuruluşlara, ilgili şikayet başvurularımızı yaptığımızı, hukuki tüm süreçlerimizi başlattığımızı spor kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Fuat OTLAK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!