Bingöl
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2463.7
  • BIST
    9898.81
  • BTC
    64430.69$

Babacan Bingöl’den Uyardı: Deprem Geliyor, Hazırlık Yapın!

Babacan Bingöl’den Uyardı: Deprem Geliyor, Hazırlık Yapın!
Bingöl’de büyük bir deprem beklendiği konusunda uzmanlar tarafından sık sık uyarılar yapıldığını belirten Babacan, “Deprem geliyor, Bingöl’ün depreme hazır hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Bingöl’e geldi. Karlıova İlçesini ziyaret eden Babacan, Bingöl’de düzenlediği basın toplantısının ardından esnafı gezerek yerel seçimler için destek istedi.
Babacan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Bingöl’ün deprem gerçeğine dikkat çekerek, belediye başkanlarının en önemli projesinin depremle alakalı olması gerektiğini vurguladı.

GAZZE’DE 32 BİNİN ÜZERİNDE İNSANIN HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye’de emeklilerin, çiftçilerin büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Babacan, “halkımız büyük bir feryat içerisinde ancak bu haykırış Ankara’dan duyulmuyor” dedi.
Daha büyük feryadın Gazze’de yaşandığını belirten Babacan, yaşanan İsrail saldırılarında 32 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini ve bunların üçte ikisinin kadın ve çocuk olduğunu söyledi.
Türkiye’nin Gazze politikalarını eleştiren Babacan, şunları söyledi; “Ticaret tam gaz devam ediyor. İsrail ile yapılan ticaretin sadece yüzde 4’ü Filistin’e gidiyor. Ticarete izin veren de, yasaklayacak olan da hükümetin kendisidir. Malezya İsrail’in gemilerinin limanlarına girmesini yasakladı, Güney Afrika Cumhuriyeti, Meksika, Şili uluslararası mahkemelerde İsrail aleyhine dava açtı.”

“SANDIKTAN BİR UYARI MESAJI ÇIKMASI LAZIM”

Yerel seçimlerden iktidara bir uyarı mesajının çıkması gerektiğini belirten Babacan, şöyle devam etti; “Yerel seçimlere giderken, hazırlıklar son derece önemli. Yerel yönetimler ve şehircilik eylem planımızı hazırladık. Yetmedi etik kurallar bildirgesi hazırladık. Daha önce hiçbir siyasi böyle bir şey yapmadı.
Belediyecilik denince çoğunun aklına rant geliyor, çoğunun gözünde dolar, Euro işaretleri beliriyor. Biz belediyeciliği halka hizmet olarak görüyoruz. Bu seçimde belediye başkanlarımızı seçeceğiz ama sandıktan çıkacak sonuç da çok önemli. Sandıktan çıkacak mesajın mutlaka iktidara bir uyarı mesajı olması lazım. Yani iktidara, ‘yanlış yoldasın, hata yapıyorsun, hukuku çiğniyorsun, adaleti gözetmiyorsun’ mesajı vermemiz lazım. Sandıktan çıkacak mesajla bir sarı kart çıkması lazım.”

“BİNGÖL DEPREME HAZIRLANMALI”

Bingöl’ün çok ciddi sorunlarının bulunduğunu ifade eden Babacan, bunların en önemlisinin deprem konusu olduğunu ifade etti. 
Bingöl’ün depreme hazır hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Babacan, “Şuanda bir deprem coğrafyasındayız. Naci Görür hocamız başta olmak üzere pek çok jeolog da, Türkiye’nin en riskli bölgesi olarak sürekli Bingöl’ü işaret etmektedirler. 
Bu sebeple Bingöl’ün depreme hazırlanması çok çok önemlidir” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARININ EN ÖNEMLİ PROJELERİ DEPREMLE İLGİLİ OLMALIDIR”

Deprem için tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Babacan, şunları söyledi; “Belediye başkanı olacak arkadaşlarımızın her ilçede, özellikle merkezde en önemli projeleri arasında Bingöl’ün depreme hazırlanması konusu olması lazım. Bizim bunla ilgili bütün çalışmalarımız hazır.
Afet yönetimi ile ilgili eylem planımızı üç sene önce açıkladık. Afet yönetimi eylem planımız her yönüyle çok kapsamlı bir çalışma. Devlet organizasyonu yapısının nasıl yeniden şekillenmesi gerektiğini söylüyor, afet yönetiminin nasıl yetki paylaşımı yapması gerektiğini söylüyor.

-BİNGÖL İÇİN DEPREM GELİYOR-

Deprem anında krizi yönetmek, depremden sonra vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak önemli ancak deprem olmadan önce tedbir almak en önemlisi.
Çünkü halk arasında bir söz vardır, ‘kaza geliyorum demez’ ama deprem ‘geliyorum’ diyor.
2022 yılında Kahramanmaraş’ta yaptığım konuşmada, ‘uzmanlar uyarıyor, Kahramanmaraş depremi geliyor, bununla ilgili hiçbir hazırlık yok’ demiştim. Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta deprem oldu, açıklama yaptığım otelde 84 kişi hayatını kaybetti.
Bingöl için de deprem geliyor. Dolayısıyla hem mevcut yapı stoğumuzun gözden geçirilmesi, sağlamlaştırılması hem de deprem anında ağır hasar göreceği ya da yıkılacağı şimdiden belli olan yapı stoğumuzun derhal yenilenmesi gerekiyor. Bingöl’ümüzün daha yaşanabilir bir şehir hale getirilmesi en önemli konudur.”

“GENÇ NÜFUS BİNGÖL’DE KALMAK İSTEMİYOR”

Genç nüfusun Bingöl’de kalmak istemediğini ifade eden Babacan, “Gençler ülkenin durumuna bakıp kaçmak istiyor. Gençler hayatını başka ülkelerde kurmak istiyor. Bingöl sürekli göç veriyor. Ben buradan hükümete siz ne yapıyorsunuz, nerede hata yapıyorsunuz? Ülke aşkıyla yanan Bingöl’ün gençleri burada yaşamak istemiyor. Bingöllü gençler niye Bingöl’den gidiyor, niye yarınlarını başka ülkelerde kurmak istiyor? Siz bu ülkeye ne yapıyorsunuz, bu gençlerin nasıl umudunu kırıyorsunuz ki, bu ülkenin gençleri yarınlarını başka ülkelerde arıyor?” diye konuştu.
Babacan, basın açıklamasının ardından şehir merkezindeki esnafı ziyaret ederek belediye seçimleri için destek istedi.
Fuat OTLAK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!