Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.14
  • ALTIN
    2517.4
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66691.5$

Belediyeciliğin Asli Görevlerini Yerine Getireceğiz

Belediyeciliğin Asli Görevlerini Yerine Getireceğiz
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Belediye Başkan Aday Adayı Cuma Karaarslan: Devasa projeler açıklayıp kimseyi kandırmanın bir lüzumu yok. Belediyeciliğin asli görevlerini yerine getireceğiz. Ekonomik, ekolojik ve sosyolojik düşünerek hareket edeceğiz.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, yeni kısaltmasıyla DEM Partisi Bingöl Belediye Başkan Aday Adayı Cuma Karaarslan, TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulunu ziyaret etti. 
TMMOB Bileşenleri ile bir araya gelen Karaarslan, başta Bingöl'ün yapı stoku, mimari sorunları, çevre sorunları üzerine birçok konuda istişarelerde bulundu.

"Seçime Kış Kala"

Aday olması ve ardından Belediye Başkanı seçilmesi halinde izleyeceği yol haritasını oda başkanlarına ve temsilcilerine aktaran Karaarslan, Bingöl'de DSİ Etüt Plan  Başmühendisi olarak çalıştığını, kendi döneminde ki projelerin planlama ve uygulamalarının bu dönemle uyuşmadığını söyledi. Yakın bir zamanda Çapakçur vadisinde yapılan dere ıslah çalışmasının takvim planlamasının doğru yapılmadığını söyleyen Karaarslan, "seçime, kış kala yapıldı." ifadesini kullandı.

"İçme Suyumuz Yokken, Bu Belediye Binası Haramdır"

Bingöl'de son zamanlarda kuyu sularının şebeke suyuna bağlandığını söyleyen Cuma Karaarslan, bu kuyulardan gelen suyun içilmez olduğunun tespitli olduğunu belirterek anlık tahlillerle bu sulara içilebilir raporu verildiğini söyledi. Aday Adayı olarak başvuru yaptığımda, "Belediye hizmet binası haramdır demiştim ve sözümün arkasındayım. Bu şehrin içme suyu problemi varken, kaynaklarımızı doğru kullanmayarak bu çapta bir bina yapmak haramdır. Çapakçur vadisinde bu tarihte beton dökmek haramdır. Neden haramdır, çünkü bu bizim paramız, vatandaşın parası." şeklinde konuştu.

"Uzmanlar Bingöl Depremi İçin Uyarıyor Ama Yetkililerden Bir Adım Yok"

Bingöl'ün yapı stoku hakkında da konuşan Karaarslan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin ardından bütün uzmanlar, Bingöl'e dikkat şeklinde açıklamalarda bulundu. Deprem bölgelerinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor, uzmanlar Bingöl için uyarılarını sürdürüyor. Bu şehrin mühendisleri sahaya çıktı ve bir rapor hazırladı. Peki, gelinen süreçte bir adım atıldı mı? Hayır. TMMOB süreç boyunca çok aktif bir şekilde çalıştı, TMMOB gibi ulasal bir kuruluş, şehrimizin yapısal ve mimari anlamda önerilerini dinleyeceğimiz ve birlikte çalışacağımız bir kuruluştur." 

"Farklı Kesimler Bir Araya Geldi"

DEM Partisi Bingöl Belediye Başkan Aday Adayı Karaarslan, "Aday adayı olarak başvurmamın hemen ardından, siyasi düşüncesi, yaşama bakışları birçok farklı kesim tarafından aranıp tebrik edildim. Halen sokağa her çıktığımda vatandaşın teveccühü beni onure ediyor ve bu durum beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Sürecin başladığı günden bu yana sabahlara kadar bu şehir için, insanımız için ne yapabilirim diye düşünmekten gözüme uyku girmiyor. Birleştigimizi görmek, bu şehrin evlatları olduğumuzu hatırlamak, farklı kesimleri bir araya getirebilmek inanın umudumuzu arttırıyor." ifadelerini kullandı.

Seçim vaatleri konusunda çok açık konuşan Karaarslan, "Benim en büyük vaadim, halkın parasını israf etmeyeceğim, bütün vatandaşların yararlanacağı hizmetlere odaklanacağım, içme suyu sorunu varken bina yapmakla ilgilenmeyeceğim, borçlanmaktan kaçınacağım, belediyenin borçlanması demek vatandaşın borçlanması demektir. Makam aracını asla kullanmayacağım. Ben ve dostlarım birer sivil toplum gönüllüsü olarak yıllarca çöp topladık, ağaç ektik. Bu defa Bingöl Belediyesinin kaynaklarıyla çöp toplayacağız, şehrimizi yeşerteceğiz. Devasa projeler açıklayıp kimseyi kandırmanın bir lüzumu yok. Belediyeciliğin asli görevlerini yerine getireceğiz. Ekonomik, ekolojik ve sosyolojik düşünerek hareket edeceğiz." dedi.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!