Bingöl
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66261.708$

Bingöl ile Yakın Doğu Üniversiteleri İşbirliğini Yeniledi

Bingöl ile Yakın Doğu Üniversiteleri İşbirliğini Yeniledi
Bingöl Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü yenilendi. 

BingölÜniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında yenilenen işbirliği protokolü imzatöreni; Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın katılımıyla yapıldı. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Çapak, İnönü Üniversitesi Rektörü Kızılay ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Şanlıdağ ile İstanbul Üniversitesi Rektörü Zülfikar'ın katıldığı

protokol töreninde, Bingöl Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında devam eden işbirliği protokolü yenilendi.  Programda ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalanırken, Yakın Doğu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin yürürlükte olan işbirliği protokolü kapsamında geliştirilen ortak projede son aşamaya gelindiği ifade edildi.

İŞBİRLİĞİMİZİN DEVAM ETMESİNDEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

İmza töreninde konuşan Rektör Çapak, Yakın Doğu Üniversitesi ile olan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bingöl Üniversitesi tarım, havza, arı ve endemik bitkiler konularında öncü bir üniversite olarak Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Tecrübelerimizi paylaşmak ve ilişkilerimizi daha da güçlendirmek adına, Yakın Doğu Üniversitesi ile olan işbirliğimizin devam etmesinden memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

ÜNİVERSİTELER ARASI İŞBİRLİKLERİ BİLİMSEL ÜRETİMDE KATALİZÖR GÖREVİ GÖRÜYOR

Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Şanlıdağ da, üniversiteler arasında geliştirilen işbirliklerinin bilimsel üretimde önemli bir katalizör görevi gördüğünü hatırlatarak “BTürkiye’nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi ile yaptığımız iş birlikleri de bilimsel üretimimizi güçlendirerek Türkiye ve KKTC yükseköğretimi arasındaki dayanışmaya da güç katacaktır. Bugün, İnönü Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi ile işbirliği için imza atmaktan büyük bir onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

İşbirliği protokolleri; üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları, ortak araştırma projeleri ve akademik etkinliklerin yapılmasını hedefliyor. 
EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!