Bingöl
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67111.184$

Bingöl Olası Depreminde Bir Bacasının Bile Düşmesi, Yetkililerin Depreme Karşı Olan Umursamazlığını Gösterir!


Bingöl Olası Depreminde Bir Bacasının Bile Düşmesi, Yetkililerin Depreme Karşı Olan Umursamazlığını Gösterir!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bingöl İl Koordinasyon Kurulu iş birliğiyle “Bingöl’ün Deprem Gerçekliği” paneli düzenlendi. Panelde önemli açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Taylan Sancar: “Bingöl olası depreminde bir bacasının bile düşmesi, oradaki insanların depreme karşı olan umursamazlığını gösterir!” dedi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bingöl İl Koordinasyon Kurulu iş birliğiyle düzenlenen “Bingöl’ün Deprem Gerçekliği” paneli, 5 Mayıs 2024 Pazar günü gerçekleşti.

Panelde önemli açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Taylan Sancar, özellikle Yedisu fayı üzerinde durarak dikkat çekici bilgiler paylaştı. Yedisu fayının Bingöl’ün Yedisu ilçesinden başlayıp Erzincan havzalarına kadar uzandığını belirten Sancar, bu fay hattında herhangi bir engelin olmadığını ve deprem enerjisinin yayılmasında herhangi bir sıçramanın olmadığını vurguladı. Sancar, bu durumun bir deprem olduğunda fayın tamamının kırılmasına ve 7,2 büyüklüğünde bir depremin oluşmasına neden olabileceğini ifade etti.

7,2 Büyüklüğünde Bir Deprem Olacak!

Yedisu fayının son olarak M.S 18 Temmuz 1784 tarihinde deprem ürettiğini belirten Sancar şunları kaydetti: “ Yedisu fayı Bingöl’ün Yedisu ilçesinden başlar, Erzincan havzalara kadar devam eder. Bu fay üzerinde depremin enerjisinin yayılmasını engelleyecek herhangi bir bariyer yok. Hiç sıçrama yok. Dolayısıyla bu fayın neresinde merkez üssü neresi olursa olsun bir deprem olduğu zaman bu fayın hepsi kırılacak ve 7,2 büyüklüğünde bir deprem olacak.  Yedisu fayı en son M.S 18 Temmuz 1784 tarihinde deprem ürettiğini biliyoruz ondan önceki deprem 1583 yılında, Yani arada 2001 sene var. Fakat 1583’ten önceki depremler bizim yaptığımız bir devlet çalışmasında ortaya çıktı. Bize gösteriyor ki Yedisu fayı maksimum 200 yılda bir deprem üretmiş. Çünkü ondan önceki depremlerin arasında 100 ya da 125 sene var. Yani 1583 depreminden önce olan deprem 125 sene önce olmuş. Ondan önceki deprem 100 sene önce olmuş. Şimdi 1784 depreminden sonra neredeyse 240 sene geçti. Ve bu her geçen sene Yedisu fayı üzerindeki enerjiyi arttırıyor. Bu da meydana gelecek depremin büyüklüğüne etki ediyor.

Bilim İnsanları Yedisu Fayında Ne Zaman Deprem Olacak Değil, Niye Deprem Olmadığını Düşünüyor!

Yedisu fayı kırıldığı zaman çevresindeki Karlıova hattını kırma ihtimalini tartıştıklarına değinen sançar: “Yani şu anda bilim insanları Yedisu fayında ne zaman deprem olacak değil, niye deprem olmadığını düşünüyor. Yedisu fayı her an deprem üretebilecek aşamada.” İfadelerine yer verdi.

Bingöl Olası Depreminde Bir Bacasının Bile Düşmesi, İnsanların Depreme Karşı Olan Umursamazlığını Gösterir! 

Bingöl’ün merkezinden geçen Karakoçan fayına dikkat çeken sançar: “ Yedisu fayı buraya 65 km uzaklıkta, Kavakbaşı fayı buraya 50 km uzaklıkta. Bu kadar yoğun depremler yaşamış bir ilin herhangi olası bir depremde bacasının düşmesi bile oradaki insanların depreme karşı olan umursamazlığını gösterir.  Çünkü dünyada hiçbir depremin yarattığı güç, aptallığın yarattığı güçle mukayese edilmez.

HABER: EYLEM ÖZEN 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!