Bingöl
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2389.6
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    61885.57$

Bingöl Siyaset Tarihinde Bir İlk!


Bingöl Siyaset Tarihinde Bir İlk!
Bingöl Tarihinde İl Genel Meclisi’nin İlk ve Tek Kadın Üyesi DEM Parti’den seçildi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda İl Genel Meclisi Üyesi seçilen DEM Partili Suna Sarı, Bingöl tarihindeki ilk ve tek kadın üye oldu.

Bingöl Kent Haber Gazetesi olarak görüştüğümüz Sarı, Bingöl İl Genel Meclisi’nde kadınları temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.  

Sarı, daha yaşanabilir bir dünya için kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasal alanda yer almasının önemine dikkat çekti. Sarı, “Partimizin eşit temsiliyet ve eş başkanlık sistemi sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya örnek olacak niteliktedir. Eşit temsiliyet sistemimizle belediye ve il genel meclis üyesi listelerimiz bir kadın bir erkek olmak üzere düzenlendi. 5 kadın arkadaşımız Belediye Meclisi üyeliklerine seçilirken ben de İl Genel Meclisi’ne seçilen ilk ve tek kadın üye oldum. Bunun gururunu yaşamakla birlikte bir kadın olarak toplumumuzun değişim ve dönüşümüne öncülük etmenin de sorumluluğunu taşıyorum. Bu sorumluluk bilinci ile bütün meclislerde kadınların temsiliyetinin çoğalması için çalışmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

KADININ SİYASETTE ÖZNE OLMASI ENGELLENİYOR”

Sarı, erkek egemen dünyada, özellikle Bingöl’de kadın hareketinin önünün kesilmeye çalışıldığını ifade ederek kadının siyasette özne olmasının engellendiğini belirtti.Kadınların her alanda eşit koşullara sahip olması için mücadele edeceğine dikkat çeken Sarı şunları kaydetti:  “Partimizin kadınların siyasete katılması noktasında politikaları bellidir. Ben de bu perspektifte çalışmalar yürüteceğim. Bingöl’de yerel yönetimlere baktığımız zaman DEM parti dışında meclislerde kadın temsiliyeti göremiyoruz. Bu dönem belediye meclisindeki 6 kadın meclis üyesinin 5’i DEM partidendir. Tekrar altını çizmek istiyorum! Partimizin eş başkanlık sisteminin tüm dünyaya model olacağını düşünüyorum. Eşit temsiliyet ve eş başkanlık ilkemiz kadının siyasette özne olması adına büyük kazanımlar sağlamıştır. Bingöl’deki yerel yönetimlerin tamamen eril bir zihniyet tarafından yönetildiğini biliyoruz. DEM parti olarak bunu kırmak için partimizin paradigması olan eşit temsiliyet ilkesi ile kadınların bu alandaki gücünü ön plâna çıkarmaya çalışıyoruz.”

“KADIN İSTİHDAMININ AÇILABİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLEBİLİR”

İl Genel Meclisi’nde gündeme getireceği konular hakkında da konuşan Sarı, “Bilindiği gibi ilimiz yaşam standartı olarak Türkiye’de son sıralardadır. İlimizde ekonomiyi canlandıracak üretim alanları mevcuttur. Bu alanların özellikle kadın istihdamına açılabilmesi için çalışmalar yürütülebilir. Kadının evden çıkıp hayatın içine karışması, sosyal ve kültürel her alanda kendisini rahatça ifade edebildiği, yaşanabilir bir Bingöl için, gerek İl Özel İdaresi’nin kendi bütçesinden gerek merkezi hazine tahsisli gerekse AB destekli projelerle kadın istihdam alanları ve sosyal yaşam alanları oluşturmak için çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

SUNA SARI KİMDİR?

1971 Genç-Servi doğumlu olan Suna Sarı, 23 yıl özel bir eğitim kurumunda görev yaptı. Sarı, 3 çocuk annesidir.

EYLEM ÖZEN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!