Bingöl
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2439.4
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63074.87$

"Bingöl Sosyal Hizmetler Derneği" Kuruldu

"Bingöl Sosyal Hizmetler Derneği" Kuruldu
Bingöl Sosyal Hizmetler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdulhakim Beki: Dernek, koruyucu, önleyici, tedavi edici ve rehabilite edici yöntemler ile Bingöllü bireylerin, ailelerin ve toplumun sorunlarına çözüm bulmaya çalışacak.

Bingöl'de, yoksulluk, işsizlik, engellilik, yaşlılık, suç, ihmal ve istismar, şiddet ve her türlü bağımlılık gibi sorunlara karşı mücadele etmek için yeni bir sivil toplum kuruluşu (STK) kuruldu. "Bingöl Sosyal Hizmetler Derneği" (BİN-SOH-DER) ismiyle faaliyet gösterecek olan dernek, 5 Ocak 2024 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile kuruldu. Dernek Başkanlığına Doç. Dr. Abdulhakim Beki seçildi.

Beki ve Baynal ailelerinden akademisyen, iş adamı ve gönüllülerden oluşan dernek, Bingöl'de ve Türkiye'de var olan birçok sorunun çözümü için biyolojik, psikolojik, sosyal ve manevi destek hizmetleri sunmayı amaçlıyor. Dernek, koruyucu, önleyici, tedavi edici ve rehabilite edici yöntemler ile Bingöllü bireylerin, ailelerin ve toplumun sorunlarına çözüm bulmaya çalışacak.

Bingöl Sosyal Hizmetler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdulhakim Beki,

yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bingöl ilimizde "Bingöl Sosyal Hizmetler Derneği (BİN-SOH-DER) ismi ile yeni bir sivil toplum örgütü İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile 5 Ocak 2024 tarihinde İnönü Mah. İnönü Cad. No: 10/22 Bingöl-Merkez adresinde kurulmuş bulunmaktadır.

BEKİ ve BAYNAL ailelerinden akademisyen, iş adamı, gönül ehli insanlarımızın bir araya gelerek kurdukları bu sivil toplum örgütümüz; Dünyanın bir çok yerinde görülen, ülkemizde ve Bingöl'de de mevcut olan yoksulluk, işsizlik, engellilik, yaşlılık, suç, ihmal ve istismar, şiddet, her türlü bağımlılık ve her türlü maddi, manevi ve sosyal yoksunluklar vb. sorunlara yönelik koruyucu, önleyici, tedavi edici, rehabilite edici yöntemlerle, Bingöllü birey, aile ve toplumun bu anlamdaki sorunlarına biyolojik, psikolojik, sosyal ve manevi destek hizmetlerini sunmak amacı ile kurulmuştur. Yönetim Kurulu Başkanlığına Sosyal Hizmet akademisyeni Doç. Dr. Abdulhakim Beki'nin seçildiği BİN-SOH-DER, Bingöl özelinde karşılaşılan sosyal sorunlara yönelik mikro, mezzo ve makro seviyede çözümler bulma hedefiyle faaliyetlerine başlamıştır. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde elbette ki Bingöl'ümüzün tüm kamu kurum ve kuruluşları, ilgili sivil toplum örgütleri, belediyelerimiz, akademisyenlerimiz ve gönüllülerimiz ile iş birliği içinde çalışmayı kendine şiar edinmiştir.

Bu amaç ve hedeflerle yeni kurulan ve yola çıkan Bingöl Sosyal Hizmetler Derneğinin Bingöl'ümüze hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

Değerli Bingöl halkına saygıyla duyurulur."

Haber: Ahmet Boydaş

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!