Bingöl
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2468.5
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65347.38$

Bingöl Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı kapılarını açıyor


Bingöl Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı kapılarını açıyor
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak: 17-19 Kasım tarihleri arasında yapılacak organizasyonda Bingöl Balı’nın tanıtımını daha üst seviyeye ulaştırmayı amaçlıyoruz

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 17-19 Kasım tarihleri arasında Bingöl Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

TÜRKİYE’DE BİR İLK!..

Bingöl’deki yerel ve ulusal basının temsilcileriyle saat 10.00’da Bingöl Üniversitesi Konukevi’nde bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Çapak, Türkiye’de bir ilk olan bu organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 17 Kasım Cuma günü yapılacak olan açılışa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar’ın yanı sıra 11 farklı ülkeden davetliler ile geniş bir katılım beklediklerini dile getirdi. 

 


Bingöl Üniversitesi’nin pilot üniversite yapılmasıyla birlikte başlayan yaklaşık 7 yıllık süreçte Bingöl’de arıcılık alanında önemli gelişmeler yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Çapak, bu süreçte paydaş tüm kurum ve kuruluşlarla kolektif bir şekilde sırt sırta çalışılmasının şehrin menfaati doğrultusunda şekillendiğini ifade etti. Bingöl Üniversitesi’nin pilot üniversite olmasının bölgesel kalkınma adına büyük önem taşıdığının altını çizen Çapak, bu süreçte Bingöl Balı’nda kaliteden taviz vermeden balın kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. 

BAL ŞURASI İLE BİNGÖL BALI’NIN TANITIMINI DAHA ÜST DÜZEYE ULAŞTIRACAĞIZ

Bingöl balının coğrafi işaret alması ve Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tescili gibi birçok gelişmenin yine bu süreçte yaşandığını dile getiren Çapak, Bingöl balının şöhretinin uluslararası düzeye ulaştığını hatırlatarak, Bal Şurası ve Fuarı ile bunu daha üst düzeylere ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. 
Prof. Dr. Çapak, “17 Kasım Cuma günü yapacağımız Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı’nın açılışına Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Cevdet Yılmaz, YÖK Başkanı Erol Özvar’ın yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilecek. 17-19 Kasım tarihleri arasında Bingöl Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenecek olan etkinliklere farklı alanlardan birçok katılımcı bekliyoruz. Yine 11 farklı ülkeden konuklarımız olacak. Bal Şurası ve Fuarı kapsamında arıcılık temalı kısa film festivali, tiyatro gösterimi, uçurtma şenliği, resim ve sanat atölyesi, sinevizyon gösterileri, fotosafari, bal yeme yarışması, yuvarlak masa toplantıları gibi bir çok sosyal etkinlik yer alacak. Fuar süresince ayrıca sponsor firmalar tarafından katılımcılara ballı süt ve çay ikramları gibi çeşitli ikramlar yapılacak. Amacımız, bu organizasyonla Bingöl Balı’nda gelinen ilerlemeyi bir üst seviyeye taşımaktır” dedi. 
EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!