Bingöl
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2395.8
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61658.62$

Bingöl Üniversitesi İle Gazi Üniversitesi Arasında İş Birliği

Bingöl Üniversitesi İle Gazi Üniversitesi Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız arasında, akademik ve bilimsel iş birliği protokolü imzalandı.

Bingöl Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi arasında yapılan protokol gereğince; karşılıklı anlayış, ortak ilgi alanları ve bütünleyici etkinlikler adı altında akademik bağlantılar, karşılıklı iş birliği, bilimsel araştırmaları geliştirmek, güçlendirmek aynı zamanda eğitimde, bilimde, kültürde öğretim elemanları, araştırmacılar ve üniversite öğrencileri arasında bilgi bağlantısı kurulması amaçlanıyor. 
Yapılan protokol çerçevesinde; her iki üniversite birbirlerine akademik, bilimsel ve kültürel açıdan yardımcı olacak, öğretim elemanlarının karşılıklı akademik görüş alışverişinde bulunmaları ve birbirlerinin deneyimlerinden yararlanmaları için gerekli ortam sağlanacak ve ortak projeler üzerinde çalışmaları teşvik edilecek, ortak etkinlikler için program alanları belirlenecek, akademik personel desteği ve geliştirme programları hazırlanacak, mutabakat sağlanan konularda konferans, panel, sempozyum, çalıştay, seminer, kurs vb. bilimsel etkinlikler düzenlenecek, her iki üniversite yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen araştırma görevlilerine yönetmelik çerçevesinde imkan sağlayacak, her iki üniversitenin bilim üretme kapasitesini arttıracak laboratuvarlar ortak kullanılabilecek ve bu çerçevede materyal değişimi imkânı da sağlanacak, belirtilen alanlarda öğretim elemanı, araştırmacı ve öğrenci değişimi taraflarca desteklenecek, eğitim programlarında ve bilimsel araştırmalarda iş birliği geliştirilecek, eğitim-öğretim metotlarının ve teknolojilerinin gelişmiş ülkelerdeki standartlara uygunluğu için her iki üniversitede de çalışmalar yapılacak.
Yapılan akademik ve bilimsel iş birliği protokolü çerçevesinde; ortak proje teklifleri, ilgili akademik birim aracılığıyla ilgili üniversitenin onayına sunulacak ve sonuç raporlarının, her uygulamanın bitiminde her iki üniversite ve ilgili akademik birime sunulması önerilecek, ortak ilgi alanları tarafların karşılıklı temasları sonucunda oluşturulacak, protokol çerçevesinde kazanılacak teknik-bilimsel sonuçlar her iki üniversitenin mülkü kabul edilecek ve her iki üniversite ilgili sanayi haklarına uygun olarak sonuçları korumayı ve kıymetlendirmeyi taahhüt edecek, protokolde belirtilen faaliyetlere ait giderler, ek protokol düzenlenerek sağlanacak ve mutabakata göre ilgili mevzuat hükümleri uyarınca her iki üniversite tarafından karşılanacak, protokolün sona ermesi durumunda başlamış olan proje, program ve faaliyetlere mevcut protokol koşulları kapsamında devam edilerek tamamlanması sağlanacak.
Bingöl Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi arasında yapılan akademik ve bilimsel iş birliği protokolü beş yıl geçerli olup, ihtiyaç duyulması halinde ek protokoller düzenlenebilecek ve protokolün yürütülmesi ile ilgili üniversiteler arasında koordinasyonu sağlamak üzere üniversitelerde koordinatör görevlendirilecek.
Abdulkadir BEĞSARI
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!