Bingöl
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66718.326$

Bingöl’de ‘Sigara Bıraktırma Etkinlikleri’ Düzenlendi!..


Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafındna Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. 

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi. İl Sağlık Müdürlüğü, Yeşilay ve Kızılay işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında okullarda

sigaranın sağlığa zararları konusunda sinevizyon gösterimi eşliğinde bilgilendirme toplantıları düzenlenirken, kent merkezinde bir alışveriş merkezinde kurulan standda vatandaşlara, sigaranın zararları ve sigarayı bıraktırma konulu broşürler dağıtılarak bilgilendirme yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda, il müdürlüğü çalışanlarına yönelik düzenlenen programda Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hasret Gizem Kurt tarafından sigaranın sağlık açısından zararları hakkında sunum ile bilgilendirme yapıldı. 

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERİ SİGARA BIRAKTIRMA POLİKLİNİĞİ’NE DAVET ETTİ

Öte yandan, Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Sigara Bıraktırma Polikliniği’nde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Nilay İçkilli, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek sigarayı bırakmayı isteyenleri Sigara Bıraktırma Poliklinikleri’ne davet etti.
Uzm. Dr. İçkilli,

yaptığı açıklamada, “Sigara bağımlığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Sigara, birçok kanserojen madde içermesinin yanı sıra kalp-damar hastalıklarına, ciddi sakatlıklara ve erken ölümlere yol açmaktadır. Polikliniğimize başvuranların öncelikle bağımlılık derecelerini ölçüyoruz. Daha sonra kişilerin bağımlılık derecelerine ve hastalık durumuna göre kişi için en uygun ve en iyi tedavi protokolünü başlatıyoruz. Bunlar nikotin yerine koyma tedavisi veya ilaç tedavisi şeklinde olabiliyor. Yine bünyemizde var olan psikologlarımız aracılığıyla hastalarımızı, tamamen ücretsiz bir şekilde terapilere yönlendiriyoruz. Hastalarımızda kilo kontrolü problemi gelişirse de diyetisyen görüşmeleri sağlayabiliyoruz. Daha sonra kişileri aylık ve 3 aylık kontrollere çağırıyoruz. Sigara bir bağımlılıktır. Kişisel motivasyon kadar profesyonel destekte çok önemlidir. Hem kendimiz hem de çevremizdekilerin sağlığı için tamamen ücretsiz bir şekilde sigara bırakma polikliniklerine başvurarak sigara bağımlılığından kurtulabilirsiniz” ifadelerini kullandı. 
EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!