Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.41
  • ALTIN
    2525.8
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67091.71$

"Bingöl'ün Kronikleşmiş Sorunları Var"


"Bingöl'ün Kronikleşmiş Sorunları Var"
Bingöl'ün kronikleşmiş sorunlarının olduğunu ifade eden Bürçün, seçilmeleri durumunda önceliklerinin bu sorunları çözmek olacağını söyledi.

DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Belediye Eşbaşkan Adayları Aydın Bürçün ve Çiçek Ariç, basın mensupları iğle bir araya geldi.
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl’ün eksikliklerini her zaman her yerde gündeme getirdiklerini belirterek, yapılabilir projelerle halkın karşısında olacaklarını söyledi.
AK Parti tarafından açıklanan projelere baktıklarında çok uçuk projeler gördüklerini ifade eden Hülakü, “Hazırlanan projelere milyarlarca lira para gidiyor. Bırakın Bingöl Belediyesinin böyle bir bütçesinin olduğunu, İstanbul Belediyesi bile belki böyle bütçe ayıramaz” dedi.
Mevcut belediye başkanının vaat ettiği projelerden sadece ikisini gerçekleştirdiğini belirten Hülakü, Bingöl Belediyesinin Ankara’dan gelen talimatlarla yönetildiğini söyledi.

BÜRÇÜN: BELEDİYENİN KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARI VAR

Belediye Eşbaşkan Adayı Aydın Bürçün, Bingöl Belediyesinde 2 dönemdir meclis üyesi olarak görev yaptığını ve şehrin sorunlarına hakim olduğunu söyledi.
Seçilmeleri durumunda önceliklerinin kronikleşmiş sorunların çözülmesi olacağını ifade eden Bürçün, “bunların başında imar, altyapı, içme suyu, çevre temizliği, sosyal ve kültürel sorunlar geliyor. İnsanlarımız artık doğduğu yerde doyamıyor, gençlerimiz yurtdışına gitmek zorunda kalıyor. Belediye meclisi dönemimizde gündeme getirdiğimiz sorunlar hala devam ediyor. Bingöl’ün 50 yıllık su sorununu çözdüklerini söylediler, 50 yıl değil, 50 ay sürmedi, su sıkıntısı hala devam ediyor. 
2024 yılı için 1 milyar 540 milyon liralık bütçe hazırlandı ancak ocak ayında 5 milyon liralık kredi istendi. Belediyeye ait belediye iş hanı, eski terminal binası alanı satıldı ancak ortada hizmet yok. 
Gelinen noktada Bingöl Belediyesinin, kent meydanında oluşacak hak edişlerle birlikte 600 milyon liraya yakın bir borcu oluşacak. Herkes dönüp baksın Bingöl’de 600 milyon liralık yatırım var mı?” diye konuştu.
Halkla birlikte sorunları şeffaf bir şekilde çözmeye talip olduklarını belirten Bürçün, önümüzdeki günlerde projelerini açıklayacaklarını söyledi.

ARİÇ: ALACAĞIMIZ TÜM KARARLAR TOPLUMLA BERABER ALINACAK

Belediye Eşbaşkan Adayı Çiçek Ariç ise, belediye seçimlerinin kent için önemli olduğunu belirterek, belediyecilik anlayışlarının ekolojik, demokratik ve kadın özgürlükçü bir çerçevede olduğunu söyledi.
Eşit, şeffaf ve demokratik bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Ariç, “Eşit, şeffaf ve demokratik olmayan bir yönetim, rantçı bir zihniyetle kenti yönetir. Bizim belediyecilik anlayışımız, daha çok toplumcu olacak, alacağımız tüm kararlar toplumla beraber alınarak uygulanacak” dedi.
Basın toplantısına DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Belediye Eşbaşkan Adayları Aydın Bürçün ve Çiçek Ariç, İl Eşbaşkanları Hasan Soysal ve Suna Çaka ile İl Genel Meclis Adayı Aydın Kaya katıldı.
(Haber Merkezi)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!