Bingöl
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66597.790$

Bingöl'ün Yöresel Lezzetleri Adana’da Görücüye Çıkıyor

Bingöl'ün Yöresel Lezzetleri Adana’da Görücüye Çıkıyor
Adana Bingöllüler Derneği’nce 20-24 Ekim tarihleri arasında 1’inci Bingöl tanıtım günleri ve yöresel lezzetler festivali düzenlenecek.

2018 Yılında Adana’da ikamet eden Bingöllülerin tek çatı altında buluşması amacı ile kurulan Adana Bingöllüler Derneği, yapacağı ilk festivalin heyecanını yaşıyor. Adana Bingöllüler Derneği Başkanı Talip Alakaş ve Bingöl Live Sitesi ve aynı zamanda Simani Kale Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Ferit Elipek ile birlikte Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulup 1’inci Bingöl tanıtım günleri ve yöresel lezzetler festivali hakkında açıklamalara bulundu. Gerçekleşecek festivalin aynı zamanda bir kültür festivali olacağını ifade eden Alakaş şunları söyledi. “TÜİK resmi veri oranına göre Adana’da 25 Bin kayıtlı Bingöllü bulunuyor. Tabi sonradan Adana’da doğup kütükleri de orada kayıtlı bulunanları eklersek yaklaşık 80 Bin Bingöllü bulunmakta. Bizlerde böylesi bir potansiyeli bir araya getirmek için 2018 yılında Adana Bingöllüler Derneği’ni kurduk. Dernek olarak Adana’da hemşerilerimizi bir araya getirip kaynaşmalarını sağlarken diğer yandan da yurdun dört bir yanında bulunan Bingöllüler ile sürekli olarak temas halinde bulunduk. Bu illerimizde bulunan derneklerin neredeyse bütün Bingöl buluşmalarının içerisinde bizler de katılım sağlayıp elimizden gelen desteği sunmaya çalıştık. Son olarak ta neden bizler büyük bir nüfus potansiyeli barındıran Adana’da bir festival düzenlemiyoruz? Deyip böylesi bir girişimde bulunduk. Uzun zamandır planlamasını yaptığımız festivalimiz için birçok çevre ile yaptığımız istişare ve değerlendirmelerin ardından bu karara vardık. Konu ile ilgili Ankara siyasi ve bürokrasisinin yanı sıra diğer illerde bulunan dernek başkanlarımız ile de fikir birliğine varıp ilk adımımızı attık. Bugün de Bingöl’deyiz. Gerek Sayın Valimiz, gerek belediye başkanlarımız hepsini ziyaret edip Adana’ya davet edeceğiz. Adana’da 5 gün boyunca kurulacak stantlarda Bingöl'ün tescilli lezzetleri olan bal, kavurma ve pekmez gibi ürünleri vatandaşlarımız ile buluşturacağız” dedi

Dernek başkanı Alakaş, tüm Bingöllüleri 20-24 Ekim tarihleri arasında Yüreğir Serinevler Kapalı Semt Pazar alanında yapılacak 1’inci Bingöl tanıtım günleri ve yöresel lezzetler festivali’ne beklediklerini söyledi.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!