Bingöl
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2463.7
  • BIST
    9898.81
  • BTC
    64430.69$

“Deneyimli Belediyecilikle Bingöl’ü Yönetmeye Adayız”


“Deneyimli Belediyecilikle Bingöl’ü Yönetmeye Adayız”
DEM Parti Eşgenel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Bingöl mitinginde yaptığı konuşmada, AK Parti’nin Bingöl’e hizmet yapmadığını belirterek, “deneyimli belediyecilikle bingöl’ü yönetmeye adayız” dedi.

DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı tarafından 31 Mart seçimlerine 4 gün kala miting düzenledi. PTT Kavşağında düzenlenen mitinge, DEM Parti Eşgenel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün, Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Belediyesi Eşbaşkan Adayları Aydın Bürçün ve Çiçek Aris katıldı.

Bingöl Mitinginde konuşan DEM Parti Eşgenel Başkanı Tülay Hatimoğulları, AKP iktidarının Bingöl’e hizmet yapmadığını belirterek, “AKP iktidarı Bingöllü hizmetsiz bırakmış. İnanın bölgedeki her yer öyle. Yol yok, her yer çamur. İçme suyu yok, sulama kanalları yok. Hayvancılıkla geçinen değerli halkımızın istekleri yerine getirmek yok. Altyapı kurmak yok. Bölgeye doğru düzgün hizmet yapmayanları bu seçimde sandıklara gömecek miyiz?” dedi.

“DENEYİMLİ BELEDİYECİLİKLE BİNGÖL’Ü YÖNETMEYE ADAYIZ”

Değerli Bingöl halkı, benim şimdi bahsedeceğim olayı siz gayet iyi biliyorsunuz. Çünkü siz yaşadınız. Bakın su baskınları olduğu zaman evindeki suyu temizlemeye çalışan oradaki yurttaşlarımıza hakaret eden belediye başkanının korumalarıdır. Saldıran belediye başkanının korumalarıdır. Oysa su baskınlarını engellemesi gereken bizzat yerel yönetimin kendisindeyken, bırakın su baskınlarını engellemeyi, su baskınlarını dile getiren, yaşadığı sorunu dile getiren yurttaşımıza şiddet uygulamışlar. Biz deneyimli bir belediyecilik anlayışıyla Bingöl’ü yönetmeye adayız. Hizmet yapmak üzere geliyoruz. Hizmet yaparken bu mahalledeki bize oy verdi, bu oy vermedi ayrımı yapmayacağız” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN KENTLERİMİZİ DEPREME DAYANIKLI BİR ŞEKLE BÜRÜNDÜRECEĞİZ”

Deprem bölgesi olmasına rağmen Bingöl'ü depreme dayanıklı bir kent haline getirme konusunda gerekli adımların atılmadığını ifade eden Hatimoğulları, şunları söyledi; “Depremzedelere, TOKİ'ler yapılacak ve verilecekse ücretsiz bir şekilde verilmesini sürekli parlamentoda, alanlarda, meydanlarda dile getirdik. Deprem bölgesi Bingöl'den bir kez daha diyoruz ki depremde evi yıkılmış olan insanlara Bingöl’de, Gölcük’te olduğu gibi parayla evlerini satamazsınız. Onların evini yapmak devletin görevidir. Hükümetin görevidir ve yapmalıdır. Bu konuda size sözünüz olsun ki, bizler belediyecilik anlayışımızda bütün kentlerimizi depreme dayanıklı bir şekle büründüreceğiz. Bunun için özel olarak hep beraber çalışacağız.

Aynı zamanda kültürel değerlerimizi yok eden, Ankara'da Kürtçe’ye, Ankara'da birçok dile düşman olan anlayış, geliyor burada Zazaki müzik çalıyor, seçim propagandası yapıyor. Yerel yöneticilik anlayışımızla çok dilli belediyeciliği hep birlikte hayata geçireceğiz. Belediyelerin kapıları, kadınların hizmetine, kadınların istihdamına sonuna kadar açılacaktır. 31 Mart seçimlerinde, güçlü bir seferberlikle belediyeyi alacağız.”

KILIÇGÜN: SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün, önümüzdeki yerel seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek, bu seçimlerin Şeyh Sait’e hakaret edenlerle, Şeyh Sait’in torunları arasında olacağını ifade etti.

Bingöl Belediye’sinin borç batağında olduğunu belirten Kılıçgün, Bingöl halkının yıllardır temiz suya ulaşamadığını söyledi. Kılıçgün, 31 Mart’ta herkesi sandıklara sahip çıkmaya davet etti.

“CAMİ ALANINI BİLE SATTILAR”

DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü ise, mevcut belediye başkanının 2019’da 21 proje, bu seçimde 41 proje açıkladığını belirterek, bu projelerin hayata geçirilmemesini eleştirdi.

Bingöl Belediyesi tarafından şehir merkezindeki taşınmazların çok ucuz fiyata satıldığını belirten Hülakü, “Halka ait olan belediye iş merkezini bir dükkân fiyatına sattılar. Yine Eski terminal binası alanını, oradaki cami alanını bile sattılar.” dedi.

BÜRÇÜN: HALK EKMEK FABRİKASINI KURACAĞIZ

DEM Parti Bingöl Belediye Eşbaşkan Adayı Aydın Bürçün, belediyeyi devralmaları durumunda yapacakları çalışmaları anlattı.

Bingöl’ün çevresinin su kaynaklarıyla çevrili olduğunu belirten Bürçün, “Bingöl’de yıllardır su sorunu yaşanıyor. Biz geldiğimizde bu sorunu kökünden çözeceğiz. İlin trafik sorununu çözeceğiz. Bingöl’de halk ekmek fabrikasını kuracağız, yaşlılara toplu taşımayı ücretsiz hale getireceğiz, gençler için genç kart uygulamasını başlatacağız. Halkımızla birlikte şehrimize değer katmaya geliyoruz” diye konuştu.

DEM Parti Bingöl Belediye Eşbaşkan Adayı Çiçek Aris de, kadınlara yönelik projelerini anlatarak, belediyeyi halkla, kadınlarla birlikte yönetmeye talip olduklarını ifade etti.

(Haber Merkezi)

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!