Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2506.4
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66357$

DİLGEM, eğitimde Avrupa tekniklerini Bingöl’e taşıdı


DİLGEM, eğitimde Avrupa tekniklerini Bingöl’e taşıdı
Türkiye’nin ilk Dil ve Konuşma Terapisi Merkezi olan DİLGEM’in Bingöl Şubesi açıldı

DİLGEM Bingöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi; özel eğitim, sağlık bilimleri ve ruh sağlığı alanlarında Avrupa’da uygulanan yöntem ve teknikleri Bingöl’e taşıdı.
Türkiye’nin ilk Dil ve Konuşma Terapisi Merkezi olan DİLGEM’in Bingöl Şubesi açıldı. DİLGEM Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arıkmert ve DİLGEM Bingöl Şube Yöneticisi-Eğitimci Aziz Dağ, basın mensupları ile bir araya gelerek DİLGEM’in faaliyet alanlar ve kurum bünyesinde verilen eğitimler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
DİLGEM bünyesinde verilen eğitimlerin Avrupa’da uygulanan yöntem ve teknikler olduğunu söyleyen Arıkmert, Türkiye’deki özel eğitim, sağlık bilimleri ve ruh sağlığı alanlarında yapılan çalışmalara katkı sağlamak amacıyla Avrupa’da uygulanan yöntem ve teknikleri yerinde incelediğini söyledi.
DİLGEM’in uluslararası alanda saygın partnerlerle çalıştığını söyleyen Kürşat Arıkmert, Özel Eğitim ve Ruh Sağlığı alanlarında Seminer, Materyal, Terapi, Yayın hizmetleri veren DİLGEM, Harvard, Columbia ve Oxford Üniversitesi, Mayo Clinic gibi dünyaca ünlü partnerlere sahip olduklarını söyledi.

AVRUPA’DA UYGULANAN TEKNİK VE YÖNTEMLER BİNGÖL’DE UYGULANACAK

DİLGEM’in Türkiye genelinde 50 şubesi olduğunu söyleyen Kürşat Arıkmert, “Bingöl’e gelmeden önce Aziz Bey ile Bingöl hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kendisi uzun yıllardır Bingöl’de saygın ve köklü bir eğitim kurumunun yöneticiliğini yapıyor. Bingöl’e bir eğitimci olarak sunabileceği katkıları bizlere iletti. Bizde Aziz Bey’in fikirlerine katkı sunmak amacıyla DİLGEM’in özel eğitim, sağlık bilimleri ve ruh sağlığı gibi alanlarındaki tecrübe ve kalitesini Bingöl’e taşımaya karar verdik. Türkiye genelinde 50 şubemiz var ve Bingöl’e de gelmekten dolayı çok mutluyuz. Kurum bünyesinde yer alan eğitmenlerimiz Avrupa’da uygulanan teknik ve yöntemleri Bingöl’de uygulayacak. Dünyaca ünlü eğitmenlerden aldıkları eğitimlerle, bu alanda standartların ve yeniliklerin gerisinde kalmayacaklar. ‘Alanında Uzman’ deyiminin hakkını vererek, yetkin ve etkin bir şekilde Bingöl’e katkı sunacaklar.” şeklinde konuştu.

KURUM MATERYALLERİ AVRUPA VE ABD’DEN GETİRİLİYOR

DİLGEM faaliyetleri hakkında bilgi veren Arıkmert, “Dünyaca ünlü akademisyenlerle ülkemizdeki terapistleri, düzenlediğimiz seminerler aracılığıyla bir araya getirerek ülkemizdeki özel gereksinime sahip bireylerin uluslararası standartlarda hizmet almalarına destek oluyoruz. Terapistlerin, terapilerdeki başarılarını arttırmak adına Avrupa ve ABD’den terapi materyalleri getiriyoruz. Çevirmenlerimiz aracılığıyla yaptığımız makale ve kitap çevirilerini ücretsiz olarak paylaşarak terapistlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Sağlık Bilimleri, özel eğitim ve ruh sağlığı alanlarından binlerce öğrenciye gözlem ve staj yeri ayarlıyoruz; binlerce mezuna iş, yüzlerce eğitim kurumu ile terapistleri bir araya getiriyoruz. Verdiğimiz hizmetlerden sadece İstanbul’da yaşayan bireylerin değil ülkemizdeki özel gereksinime sahip tüm bireylerin yararlanabilmesi adına şubeleşmeye devam ediyoruz.” dedi.

AVRUPA STANDARTLARI BİNGÖL’E TAŞINDI

DİLGEM Bingöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, hakkında bilgi veren Kurum Yöneticisi ve Eğitimci Aziz Dağ, 2007’den beri Bingöl’de hizmet verdiklerini belirterek kurumlarının bundan sonraki süreçte; dil ve konuşma bozukluğu, öğrenme güçlüğü, otizm spektrum bozukluğu, zihinsel yetersizlik ve bedensel yetersizlik ve işitme yetersizliği olan bireylere yönelik ücretsiz hizmet verdiğini söyledi. 

Dağ, “Rehabilitasyon merkezi olarak uzun bir süredir Bingöl’de faaliyet gösteriyoruz. İşimizde gösterdiğimiz özveri sayesinde bu alanda velilerimizin güvenini alarak bugünlere kadar geldik. Öğrencilerimizin yaşama adaptasyon süreçlerini hızlandırmak için modern yöntemlerin takipçisi olduk. Geldiğimiz süreçte ise Avrupa’da uygulanan teknik ve yöntemleri Bingöl’e ve hatta bölgemize taşımak adına DİLGEM çatısı altında eğitim vermeye başladık. Dil ve konuşma terapisi alanında Bingöl’de ve hatta bölgemizde büyük bir eksikliğin olduğunu gördük.  Bu konuda çoğu ailemizin yaşadığı mağduriyeti gidermek adına böyle bir adım attık. DİLGEM kadrosu oldukça nitelikli, bizim de önceliğimiz buydu. Alanında uzman ve Bingöl'de ergoterapist, odyolog ve fizyoterapist branşlarında hizmet veren ve kadrosunda bu branşlarda uzman barındıran tek kurum DİLGEM'dir. Çocuğun her türlü ihtiyacını karşılayan bir kurumuz. DİLGEM özel eğitimin en üst seviyesidir. Avrupa standartlarını Bingöl’e taşıdığımız için mutluyuz.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ebubekir
    16-07-2023 18:53

    Tebrikler...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!