Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.14
  • ALTIN
    2517.4
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66691.5$

Emiroğlu projelerini açıkladı


Emiroğlu projelerini açıkladı
Bingöl’de seçim yarışına girecek partiler ve adaylar büyük çoğunlukla belli olurken, projelerini açıklayan ilk isimi HÜDA Par Bingöl Belediye Başkan Adayı Yunus Emiroğlu oldu.

HÜDA Par Bingöl Belediye Başkan Adayı Yunus Emiroğlu, düzenlediği basın toplantısında Bingöl için hazırladıkları 12 projeyi açıkladı.
Bingöl ile ilgili projelerini açıklamadan önce partilerince açıklanan seçim beyannamesine değinen Emiroğlu, adil, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yönetime talip olduklarını söyledi.
Bingöl’ün birçok sorununun bulunduğunu ve bu sorunların çözümüne talip olduklarını ifade eden Emiroğlu, yönetimde adil, sosyal ve dayanışmacı, üreten, yerli esnafları koruyan, çevreci, şeffaf, israfsız, ulaşılabilir bir belediyeciliği halka sunacaklarını ifade etti.

BİNGÖL BELEDİYESİ İÇİN 12 PROJE

HÜDA Par Bingöl Belediye Başkan Adayı Yunus Emiroğlu, daha sonra Bingöl için hazırladıkları 12 projeyi açıkladı. 
Emiroğlu, projelerini şöyle sıraladı; 

1.ÇAPAKÇUR VADİSİ YÜRÜYEN MERDİVEN PROJESİ


Aşağı çarşıya yapılan İlçe Garajı ve aynı bölgeye yapılacak olan Köy Garajı ile Millet Bahçesi projelerine yaya ulaşımını sağlamak amacıyla ve aynı zamanda Karşıyaka Mahallesi ile çarşı merkezinin ulaşımını rahat ve hızlı bir şekilde sağlamak amacıyla korunaklı yürüyen merdivenli yaya geçişleri yapacağız.

2.TARİHİ ÇARŞI VE KATLI OTOPARK PROJESİ


Bingöl Belediyesinin yanında bulunan 13 dönümlük araziye yeraltında otopark, üstüne de tarihi bir çarşı inşa edeceğiz. Bu proje ile hem şehrimizin otopark ihtiyacına cevap vereceğiz hem de Bingöl’ümüzün marka ürünlerinin pazarlanacağı bir çarşı ile şehrin turizmine katkı sağlayacağız.

3.ULAŞIM ALTYAPISININ İYİLEŞTİRİLMESİ

-Kültür Kavşağı, PTT kavşağı, Askerlik Şubesi Kavşağı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Okulu kavşaklarında trafiği hızlandıracak şekilde çözümler üreteceğiz. Alternatif yollar yapacağız.
-Kültür Mahallesinden çevre yoluna giden ara yolları genişletilerek yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yapacağız.
-Aşağı çarşı ulaşım altyapısını elverişli hale getireceğiz, yürüyüş ve bisiklet yolları yapacağız.
-Yeni yapılacak üstgeçitler ve mevcut üstgeçitlerin engelli asansörlerini aktif hale getireceğiz.

4.ÇAPAKÇUR DERESİNE YENİ KÖPRÜ

Kültür Mahallesi ile Devlet Hastanesi arasına köprülü bağlantı yolu yapacağız. İnşa edeceğimiz yeni köprü ile hem vatandaşımızın hastaneye daha hızlı ve daha masrafsız ulaşımını sağlayacağız hem de şehir merkezindeki trafiği rahatlatacağız.

5.SEYİR TERASI VE SOSYAL TESİS PROJESİ

Mirzan-Bahçelievler arasında kalan tepeye konumlandırılacak olan Seyir Terası ile bünyesinde mescit, çocuk oyun alanları olan belediyemize ait bir sosyal tesis yapacağız. Bu proje ile hem şehir turizmine katkı sağlayacağız hem de belediyemize gelir kaynağı oluşturacağız.

6.KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ

İl jandarma Komutanlığının karşısındaki mülkiyeti belediyeye ait olan eski şeker pancarı binasının bulunduğu alana ( 8 dönüm alan) çok amaçlı kullanılabilecek bir Kongre ve Kültür Merkezi inşa edeceğiz.

7.KAPALI SEMT PAZARLARI

Yapılacak olan kapalı semt pazarları hava şartlarına göre yanları açılıp kapanabilecek şekilde tasarlanacak olup ilgili semt pazarının altında hem satıcıların hem de alışverişe gelenlerin ihtiyacını karşılayacak şekilde WC, mescit ve çocuk bakım alanlarını oluşturacağız. Kapalı semt pazarlarımız aynı zamanda genel bir afet ve deprem durumunda acil toplanma alanları olarak da kullanılacaktır.

8.BEŞYOL KATLI OTOPARK VE SEMT PAZARI

Beş yol mevkiindeki balıkçıların olduğu alanın çok katlı yeraltı otoparkı yaparak üst kısmını ise kapalı semt pazarı ve afet toplanma alanı olarak tasarlayacağız.

9.YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ ULAŞIM

Şehir içi genel ulaşımını yapay zekâ ile destekleyerek daha kullanışlı hale getireceğiz. Aynı zamanda oluşturulacak mobil uygulamayla şehir içi otobüsleri ve okul servislerine entegre edilerek anlık bilgi alma imkanı sağlayacağız.

10.KENTSEL DÖNÜŞÜM

-Yenimahalle, Yeşilyurt ve Mirzan Mahallelerini kentsel dönüşüm kapsamına alacağız.
-Saray Mahallesi Selim Atalay Camii ve civarını kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılandıracağız.
-Genç Caddesi ile Kültür Caddesi arasında kalan eski yapıları (Maden Sokağı) kentsel dönüşüm çerçevesinde dönüştüreceğiz.

11.YENİ MESİRE ALANLARI

Şehir merkezine yakın bölgelerde belirlenecek yeni alanlarda ve Gülbahar Barajı çevresinde insanlarımızın aileleri ile rahatça zaman geçirebileceği bünyesinde sosyal donatıların olduğu, çocuk oyun alanlarının olduğu temiz ve yeşil alanlar oluşturacağız.

12.MÜSTAKİL KONUT ALANLARI

Belediye mücavir alanlarını genişleterek yeni alanlarda yapılacak imar planları ile birlikte yatay mimari esas alınarak yeni yaşam merkezleri oluşturacağız. (Bu alanlar; Bingöl-Genç Yolu, Eski Doğum Hastanesi Civarı – Berti Kavşağından başlayan Yeni Bingöl-Erzincan Çevre Yolu-)
(Haber Merkezi)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mehmet
    22-02-2024 05:34

    BİNGÖL adayları içinde Yunus bey en donanımlı ve birikimli bir aday, bir BİNGÖLlü olarak bingöle çok şey katabilecek biri, bi fırsat verelim diyorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!