Bingöl
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2411.0
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    58333.16$

Genç'te Kaymakamlık Kararıyla Vatandaşın Ahırı Mühürlendi, Hayvanlar Dışarıda Kaldı


Genç'te Kaymakamlık Kararıyla Vatandaşın Ahırı Mühürlendi, Hayvanlar Dışarıda Kaldı
Bingöl’ün Genç İlçesi’nde hayvancılıkla uğraştıklarını belirten Muhsin Davran, 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırlarının mühürlendiğini ve hayvanlarının dışarıda kaldığını söyledi.

Bingöl’ün Genç İlçesi’ne bağlı Gözütok Köyü Binekli Mezrası’nda hayvancılıkla uğraştıklarını belirten Muhsin Davran, amcasının oğlu Mehmet Davran ile birlikte 6 yıl önce yaptıkları ahırlarının mühürlenerek hayvanlarının dışarı atıldığını söyledi.
Yaşadıkları mağduriyeti anlatan Davran, “70 seneden beridir kullandığımız mevcut ahırımızı, 2017 - 2018 yılları arasında yıkıp yerine daha büyük bir ahir inşa ettik.
20 Aralık 2018 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapı kayıt belgesi aldık.
Daha sonrasında Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından eksik evrakların olduğu söylendi.
24.11.2023 tarihinde eksik evrakları tamamlayıp Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderdik. Oradan da evraklar Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne gönderildi.
Henüz bize geri dönüş olmadan, bir şahıs tarafından Genç Orman İşletme Şefliğine şikayet edildik.
Şikayet üzerine yetkili kişilerce ahırın yapıldığı arazinin 3’te 2’sinden fazlasının orman arazisi olduğu tarafımıza iletildi.
Biz de yetkililere, 2018 yılında yapı kayıt belgesi aldığımızı ve satın alma ile ilgili dilekçemizin de Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’nde olduğunu belirttik.
Buna rağmen Genç Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu kararıyla 16 Nisan 2024 tarihinde hayvanlar dışarı atılıp ahırın kapısı mühürlendi. 
Ertesi gün gece saatlerinde ise gebe olan büyükbaş hayvanımız doğum yaptı ve soğuktan dolayı telef oldu. Bu mağduriyetimizin yetkililerce hızlı bir şekilde giderilmesini talep ediyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’ya seslenen Davran, hayvanları dışarıda olduğu için mağdur olduklarını belirterek, daha fazla hayvanlarının telef olmaması için mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

GENÇ KAYMAKAMLIĞI İLÇE İDARE KURULU KARARI

Söz konusu ahırla ilgili Genç Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu tarafından alınan kararda, Gözütok Köyü Binekli Mezrasında inşa edilen ahırın 343,47 metrekaresinin işgal olduğu, bu nedenle alanın Genç Orman İşletme Şefliğine teslim edilmesine karar verildiği belirtildi.
İlçe kaymakamlığınca Genç Orman İşletme Şefliğine gönderilen yazıda, “İlçemiz Gözütok Köyü Binekli Mezrasında, devlet ormanına ait yerin kapatılarak ahır yapıldığı ve aynı yeri zimmetine geçirmek suretiyle müdahalede bulunulduğu, 11.03.2024 tarihinde kaymakamlığımıza bildirilmiştir. Kaymakamlığımızca 3091 sayılı Kanun kapsamında yapılan tahkikat sonucunda, 22.03.2024 tarihinde yapılan işgal men edilmiş ve taşınmazın Genç Orman İşletme Şefliğine teslim edilmesine karar verilmiştir” denildi.
Bu karar üzerine ahırın kapatıldığı ve hayvanların dışarı atıldığı belirtildi.
(Haber Merkezi)


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!