Bingöl
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66738.968$

“Halkın İradesine Saygı Gösterilmeli”


Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’dan alınıp AK Parti adayı Abdulahat Arvas’a verilmesi Bingöl’de protesto edildi.

Bingöl Emek Ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Van’da belediye başkanlığının DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’dan alınıp AK Parti adayı Abdulahat Arvas’a verilmesini protesto etti.
PTT kavşağında bir araya gelen Bingöl Emek Ve Demokrasi Platformu bileşenleri, “Demokrasi ve Toplumsal Barış İçin Halkın İradesine Dokunma” pankartı açarak, Van’da Abdulahat Arvas’a mazbata verilmesine tepki gösterdi.

HÜLAKÜ: HALKIN İRADESİNİ YOK SAYAN ZİHNİYETİ TANIMIYORUZ

Van’da Abdullah Zeydan’ın seçimleri kazandığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, “Ama iktidar bu sefer kayyum politikalarıyla değil hukuksuz bir şekilde halkın iradesini gasp etmek istiyor. Biz bu gaspı, halkın iradesini yok sayan zihniyeti tanımıyoruz” diye konuştu.

“HALKIN İRADESİNE SAYGI GÖSTERİLMELİ”

Hülakü’nün konuşmasının ardından Bingöl Emek Ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Korlaelçi, şunları söyledi; “31 Mart Yerel seçimlerinde Van Halkı DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ı %55,48 gibi yüksek bir oranla Büyükşehir Belediye Eş Başkanı olarak seçmiştir. Zeydan'ın en yakın rakibi AKP adayı Abdulahat Arvas'ın aldığı oy ise %27,15'te kalmıştır.
Ancak bugün yaşanan gelişmeler, bölge belediyelerine yıllardır kayyumlar atayarak bölge halkının hakkını ve iradesini yok sayan mevcut iktidar blokunun geçmişte olduğu gibi hukuksuzluğa sığındığını göstermektedir.
Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını en yakın rakibinden iki kattan fazla oyla kazanan Abdullah Zeydan, 2022 yılında mahkeme kararıyla memnu haklarını elde etmiştir. Ancak, Zeydan'ın mennu haklarını veren mahkeme Adalet Bakanlığı'nın seçimlerden iki gün önce 29 Mart Cuma günü mesai bitimine 5 dakika kala yaptığı itiraz üzerine Zeydan'ın memnu haklarını geri almıştır. Bugün Van İl Seçim Kurulu, yüzde 27 gibi düşük oy alan ikinci sıradaki AKP adayı Abdulahat Arvas'a mazbatayı verme kararı alarak hükümetin her defasında ileri sürerek övündüğü halkın iradesini ve Zeydan'ın seçilme hakkını gasp etmiştir.
Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Demokrasileri var eden temel ilke halk iradesine saygı duymaktır. Aksi takdirde her türlü karar veya müdahale halkın demokratik iradesini çiğnemek ve yok saymaktır.
Van halkının demokratik iradesinin talimatlı bir yargı kararıyla gasp edilmesi girişimine karşı ülke genelinde yeterli düzeyde tepki yaratılmaması halinde hukuksuzluğun sadece Van ile sınırlı kalmayacağı, AKP-MHP iktidar blokunun kazanamadığı tüm belediyeleri bu hukuksuz anlayışla ele geçireceği bilinmelidir.
Siyasal iktidarın, tümüyle araçsallaştırdığı yargı organları eliyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, yerel yönetimlerde ve meslek örgütlerinde seçimle iş başına gelenlere yönelik baskı ve gasp politikalarını bugüne kadar kabul etmediğimiz gibi, bundan sonra da kabul etmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.
Bingöl Emek ve Demokrasi Platformu olarak, tüm sorumluları derhal halkın iradesine saygı göstermeye, halkın demokratik seçim hakkını çiğnememeye, hak ihlallerine karşı yükseltilen itirazları duymaya ve tüm bu hukuksuzluğa son vermeye çağırıyoruz.”
(Haber Merkezi)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    M.E
    03-04-2024 13:32

    KAHIR OLSUN FASİZİM...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!