Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2506.4
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66357$

Kamu Birliği Federasyonu kuruldu

Kamu Birliği Federasyonu kuruldu
Kamu Birliği Federasyonu’nun Kurucu Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Feleytun Fatih Gönç oldu

Kamu çalışanları konfederasyonları arasına bir yenisi eklendi. 6 farklı iş kolundaki bağımsız sendikaların birleşmesiyle yaklaşık 100 bin kamu çalışanı üyesi olan Kamu Birliği Konfederasyonu (KAMU BİR) kuruluşunu ilan etti.
Kurucu Genel Başkanlığı’nı Osman Kaya’nın üstlendiği ve Genç Sağlık Sen, Adalet Sen, Genç Eğitim Sen, Diva Sen, Genç Belediye Sen ve Adil Haber Sen sendikalarından oluşan Kamu Birliği Konfederasyonu’nun (KAMU BİR) Kurucu Genel Başkan Yardımcıları arasında Genç Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Feleytun Fatih Gönç de yer aldı.
Kamu Birliği Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Osman Kaya, Konfederasyon Genel Merkezi’nde yaptığı basın açıklamasında “İnsanlık tarihine bakıldığında görülecektir ki ihtiyaç duyulmayan hiçbir şey doğmamış, ihtiyaç duyulan ise tüm zorluklara rağmen ortaya çıkmıştır. Bizler, kamu çalışanları olarak, uzun yıllar sendikal mücadelede kamu çalışanlarını tam anlamıyla temsil edecek sendikalara ihtiyaç duyduk. Bu ihtiyaç kamuda bağımsız ve ilkeli sendikal mücadele verenleri bir araya getirdi. Gerek sendikalar kanununun genel toplu sözleşme için konfederasyonlar bazında temsil araması ve gerekse kitlelerin gücünün daha etkin kullanılabilmesi için bağımsız ve ilkeli bir sendikal mücadele ortaya koyan altı sendikanın yönetimleri bir araya gelerek kamu çalışanlarının beklentileri doğrultusunda bir konfederasyon oluşturmak için ilk adımı attık” ifadelerini kullandı.
Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, yaklaşık yüz bin kamu çalışanı ile, Türkiye’nin en genç, en dinamik, en üretken konfederasyonu, Kamu Birliği Konfederasyonun kuruluşunu ilan etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolunda; Genç Sağlık Sendikası, Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri kolunda; Adalet Sen, Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri kolunda; Genç Eğitim Sen, Diyanet ve Vakıf Hizmetleri kolunda; Diva Sen, Yerel Yönetim Hizmetleri Kolunda; Genç Belediye Sen ve Basın Yayın ve İletişim Hizmetleri kolunda; Adil Haber Sen Bir araya gelerek Kamu Birliği Konfederasyonu’nu kurduk. Bağımsız olarak kurulan ve temel ilkeleri tam bağımsız sendikacılık olan bu altı sendika, bir araya gelerek kamu çalışanlarının ihtiyaç ve özlem duyduğu sendikal mücadeleyi başlatmıştır. Kamu Birliği Konfederasyonu; tam bağımsız, ideolojilerden ve siyasetten arı, gücünü anayasa, kanunlar ve üyelerinden alan, yalnızca üyelerinin ve kamu çalışanlarının talep ve beklentileri doğrultusunda hareket eden, şahsi menfaatleri elinin tersiyle iten, kişiler üzerinden değil ilkeler üzerinden bir sendikal mücadele anlayışıyla doğmuştur.” 

FELEYTUN FATİH GÖNÇ KİMDİR?

1977 Bingöl doğumlu olan Feleytun Fatih Gönç, Anadolu Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü önlisans eğitiminin ardından İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisansını ise Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nde yapmıştır.
1994-1995 yılları arasında Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Çaybağı Sağlık Ocağı’nda, 1995-1997 yılları arasında Bingöl’ün Genç ilçesi Merkez Sağlık Ocağı’nda görev yapan Gönç, 1997’de Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev aldı. Burada 1 sene hizmet ettikten sonra ise 1998 yılında Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’ne atandı.
Evli ve 2 çocuk sahibi olan hemşehrimiz Feleytun Fatih Gönç halen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve Genç Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!