Bingöl
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66718.326$

Özgür Filistin Devleti kurulana kadar mücadele edeceğiz


Özgür Filistin Devleti kurulana kadar mücadele edeceğiz
Hak-İş Konfederasyonu Bingöl İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Akdemir, "Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi. 

Hak-İş Konfederasyonu Bingöl İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir, İsrail'in Filistin’de soykırım ve insanlık suçu işlediğini belirterek bu soykırım karşısında sessiz kalan Avrupa Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği başta olmak tüm uluslararası kuruluşları kınadıklarını ifade etti.

İSRAİL'İ LANETLİYORUZ

Siyonist İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak sistematik bir şekilde tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de soykırım yaptığını belirten Akdemir, yaptığı açıklamada, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin’de, özellikle de Gazze’de yaşanan katliamı en güçlü şekilde kınıyoruz. Terör devleti İsrail’in yıllardır süregelen işgal politikasına karşı dost ve kardeş Filistin halkının haklı direnişinin daima yanında olduğumuzu ve yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha güçlü bir şekilde ifade ediyoruz. İşgalci İsrail devleti, ‘tam abluka’ kararıyla, Gazze’yi Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi haline getirmiştir. HAK-İŞ olarak, Filistinlilere karşı uygulanan zorla yerleşim, yer değiştirme ve yıkım çalışmalarını, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksâ’ya karşı saldırılarını ve Kudüs şehrindeki tarihi yapıları tahrip etmelerini şiddetle kınıyor ve durdurulmasını istiyoruz” dedi.

KATLİAM VE SOYKIRIM DURDURULSUN

Akdemir, “48 yıldır Filistin davasını kendi davamız olarak görüyoruz. Gazze'de ve Filistin’de bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan katliamın, soykırımın biran evvel durdurulmasını istiyoruz. HAK-İŞ olarak “Filistin İçin Haydi HAK-İŞ” bağış kampanyası başlattık. Konfederasyonumuz öncülüğünde, sendikalarımız ve üyelerimizden gelen 20 milyon liraya yakın bağışı Gazzeli kardeşlerimize ve işlerini kaybeden emekçilere ulaştırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

ÖZGÜR FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI

Siyonist İsrail’den uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde hesap sorulması gerektiğini belirten Akdemir, “Terörist İsrail hükümetini ve onların arkasında duran emperyal güçlerin Filistin halkına yönelik uyguladıkları soykırımı kınıyoruz. HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’den uluslararası hukuk önünde gerçekleştirdiği eylemlerin hesabının en ağır şekilde sorulmasını istiyoruz. İsrail aleyhinde açılmış soykırım davasını yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Soykırıma karşı Avrupa Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği başta olmak üzere sessiz kalan tüm uluslararası kuruluşları kınıyoruz. Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız bir Filistin Devleti kurulması ve Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı ekonomik ve insani sıkıntıların acilen giderilmesi konusundaki çağrımızı bir kez daha dile getiriyoruz.  HAK-İŞ olarak, başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar mücadelemizi var gücümüzle sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!