Bingöl
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67094.858$

Özturan: Şehirde Bütünleşme Sağlanamadı

Özturan: Şehirde Bütünleşme Sağlanamadı
Şehirde eskilerden kalma algılar nedeniyle bir bütünleşme sağlanamadığını belirten 12 Bingölspor Kulübü Başkanı M. Engin Özturan, önümüzdeki yıl durumun farklı olacağını ve şampiyonluk hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

12 Bingölspor Kulübü Başkanı M. Engin Özturan, basın mensupları ile bir araya geldi. Geride kalan bir sezonu değerlendiren Özturan, hiç kimseden maddi anlamda taleplerinin olmamasına rağmen geçmişte yaşanan olumsuz algılar nedeniyle şehirde bir bütünlük sağlanamadığını ve istedikleri desteği alamadıklarını söyledi.
“Sizce neden gereken bütünleşme neden sağlanamadı?” sorusu üzerine Engin Özturan, “12 Bingölspor’a karşı eskiden kalma bir algı var. Ya da insanlar bizi tam anlamıyla tanıyamadı, anlayamadı, eskisi gibi olacak sandılar. Eskiden kastım bunlar yıllar öncesinden kalma algılar. Siyasete girecek dediler, başka amaçları var dediler. Gördükçe bunun böyle olmadığını anladılar ama biraz geç oldu. Önümüzdeki sene daha farklı olacak” dedi.

“BİRÇOK FUTBOLCUMUZU TAKIMDA TUTMAK İSTİYORUZ”

Önümüzdeki yıl için de gerekli planlamaları yapacaklarını belirten Özturan, “Bingölspor’un olduğu yerde hedefimiz her zaman üst lig olacaktır. Önümüzdeki sezon için hocamızın raporu doğrultusunda birçok futbolcumuzu takımda tutmak istiyoruz. Eksiklerimiz olabilir, birkaç bölgeye yapacağımız takviyeyle yine şampiyonluğun en büyük adayı biz olacağız. Bütçemizi ona göre hazırlayacağız, bir yol haritası belirleyeceğiz. Yaptığımız hatalardan ders çıkararak daha emin adımlarla şampiyonluğa ulaşacağız” dedi.

“TAKIMI BIRAKMAM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Takımı bırakma gibi bir durumunun söz konusu olmadığını ifade eden Özturan, şunları söyledi; “İlk geldiğimde üç sene buradayım demiştim. Üç sene sonunda oturup tekrar bir değerlendirme yapacağız, ya tamam ya devam diyeceğiz. Sonuçta bu koltuklar bizim değil, yeni insanlar gelmek isteyebilir, onu da üç sene sonra değerlendireceğiz.”

“YENİ BİR STADYUM YAPILMALI”

Bingöl’ün yeni bir stadyuma ihtiyacının olduğunu ifade eden Özturan, “Bingöl-Genç arasında yapılması planlanan stadyum için yer belirlenmiş, projesi çizilmiş fakat ödenek aktarılması gerekiyor. Stadyum için biran önce çalışmalar yürütülerek ihale ve yapım çalışmalarına başlanması gerekiyor” dedi. 

“ALTYAPI OLUŞTURULMALI”

12 Bingölspor Teknik Direktörü Cüneyt Tiryaki ise, taraftarın bir kulüp için öneminden bahsetti.
12 Bingölspor’un altyapısının oluşturulması gerektiğini belirten Tiryaki, “Bingöl’de yeni bir stadyum ve futbol altyapısının olması lazım. 14-15 yaş grubuna kadar iki grup kurulup bunun başlangıcının yapılması lazım. Bingölspor’un artık sürekli taşıma suyla değil de, kendi bünyesinde de yılda en az bir iki futbolcuyu çıkarabilirse ileride takımın elini güçlendirecektir. Bu altyapının yıllık maliyeti yaklaşık 2 milyon liradır. 
Bugün bizde oynayan Bingöllü Muhammed Altunbay kardeşimiz var, bunların sayısının çoğalması lazım. Kesinlikle Bingöl’de altyapının oluşturulması lazım” diye konuştu.

“TRİBÜNÜN GÜÇLÜYSE YIKILMAZSIN”

Şehirde Bingölspor’un aidiyet duygusunun kazandırılması gerektiğini ifade eden Tiryaki, şunları söyledi; “Çocuklarımızla beraber tribünlere gidip şehrimizin takımının maçını izlemeliyiz. Eğer çocuklarımıza kendi şehrimizin takımının sahiplenilmesini öğretemezsek, kulüplerin yarınları olmaz diye düşünüyorum.
Kulüplerin zaman zaman ekonomik darboğazları olacak, düşüşleri çıkışları olacak, her zaman şampiyonluğa oynayamazsınız. Kulüplerde darboğaza düştüğünde, küme düşme potasına düştüğünde onu o darboğazdan çıkarak olan taraftarlardır. Tribünün güçlüyse yıkılmazsın. Büyük takımlar belki düşerler ama ölmezler, taraftarının gücünü alarak ayağa kalkarlar.”
Yarın yapılacak Yozgat Bozokspor maçını kazanmak için sahada olacaklarını belirten Tiryaki, “Tüm oyuncularımla beraber galip gelmek için her şeyimizi ortaya koyacağız” dedi.

12 Bingölspor - Yozgat Bozokspor maçı, pazar günü saat 14.00'da Bingöl Şehir Stadyumunda oynanacak.
Ömer ŞANLI
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!