Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    35.41
  • ALTIN
    2518.4
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66617.6$

Tiryaki: Lafla kınamak yetmez, icraat bekliyoruz

Tiryaki: Lafla kınamak yetmez, icraat bekliyoruz
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İsrail’in 75 yıldır Filistin’i işgal ettiğini belirten Tiryaki, “Bu işgaller neticesinde 7 Ekim tarihinde Hamas mücahitleri tarafından İsrail’e bir cevap verilmiştir. Bunun neticesinde azgın olan siyonistler, daha da azgınlaşarak çocuk, kadın, yaşlı demeden Gazze’yi bombardımana tutmuşlardır.

Bardağı taşıran son damla ise, tarihte belki de eşine rastlanmayan hastane saldırısı olmuştur” dedi.

“MÜSLÜMAN ÜLKELERİN YÖNETİCİLERİ SESSİZ”

Müslüman ülkelerin liderlerinin cılız bir kınamadan başka bir şey yapmadığını ifade eden Tiryaki, şunları söyledi; “Dünyanın gözleri önünde bu vahşet yaşanırken, Müslüman ülkelerin liderleri maalesef bu sınavda sınıfta kalmışlardır. Cılız bir kınamaktan başka bir şey yapmayan Müslüman ülke liderleri, kendi halklarına ve Filistin davasına sahip çıkamamışlardır.

Birçok ülkede;  halk ve sivil toplum kuruluşları üzerine düşeni yaparak meydanlara inmiş, Gazze için yardım çalışmaları yapmış, İsrail’in ürünlerini boykot etmiş, mitingler yapmışlardır” açıklamasında bulundu.

“İKTİDAR MİTİNG YAPMAZ, İCRAAT YAPAR”

Tiryaki, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Dünyada bu gelişmeler yaşanırken, her gün Müslüman kardeşlerimizin şehadet haberi gelirken, ülkemiz yöneticileri çareyi miting yapmakta bulmuşlardır.

Siyonist İsrail başkanını kırmızı halılarla karşılayan, katil peresi mecliste konuşturan iktidardan da Kudüs’e sahip çıkmasını beklemiyorduk doğrusu.

Zira seçimden önce “biz gidersek Gazze düşer” diyenlerin, aslında “biz gelirsek Gazze’nin düşmesini kolaylaştırırız” demelerini anlayamamışız.

Büyük İsrail Projesine eş başkanlık yapan, geldiği gibi Irak’ta bir buçuk milyon Müslümanın katline seyirci kalan, Suriye’de 600 bin insanın hayatının karartılmasına ses çıkaramayan, İsrail’in baş düşmanı Kaddafi’nin linç edilmesinde, Kaddafi’nin karşısında duran AKP yöneticilerinden ne beklenirdi ki?

-AK PARTİYE OY VERMİŞ İNSANIMIZIN ÇOĞU BİZİM GİBİ DÜŞÜNMEKTEDİR-

Yaptığımız görüşmeler de, mevcut iktidara oy vermiş birçok insanımızın da bizimle aynı   düşündüğüne şahit olduk. Zira ilimiz başta olmak üzere tüm ülkede; sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan mitinglere katılan birçok iktidar mensubu arkadaşımızı gördük. Boykotlarda yer alan, hatta siyonistlerin ürünlerinin satıldığı yerlerde eylem yapan genç kardeşlerimize rastladık.

Yönetici kadrosunun halkımızın direncini kırmaya çalıştığı “savaşa mı girelim, ekonomimiz çöker, yeterli olgunluğa henüz erişemedik” gibi sözleri de şiddetle reddediyoruz.

Yemen Türkiye’den daha mı güçlü bir ülke ki savaşa dahi girebiliyor.

-SİYONİZM İLE SAVAŞAMIYORSANIZ BARİ BESLEMEYİN-

Muhalefetin çoğu destek olmasına rağmen;  siyonistlerle savaşamıyorsanız bari onları beslemeyin.

-Filistin’i bombalayan pilotlar Konya’da eğitilmişken,

-Filistin’i bombalayan uçakların yakıtı İskenderun’dan giderken,

-Katil siyonist askerlerin besini Antalya’dan, suyu Manavgat’tan giderken,

-Siyonistlerle her türlü alış veriş devam ederken,

-İncirlik hala kapanmamış, Kürecik siyonistlere atılacak füzeleri engelliyor iken;

Gazze’de yaşanan insanlık suçuna yöneticilerimiz de ortak olurlar. Zira savaş anında lojistik destek vermek de o savaşın taraflarından biri olmaktır.

Başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Yardımcısı olmak üzere tüm iktidar yetkililerine sesleniyoruz. Eğer Filistin’deki kardeşlerimiz için savaşma fırsatını bize vermiyorsanız, siyonistleri koruyacak ve doyuracak her türlü anlaşmayı hemen iptal edin.

Aksi takdirde tarih bu yaptıklarınızı hiçbir zaman unutmayacaktır.”

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!