Bingöl
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2408.9
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63422.030$

Yeni Genç Muratspor 'Ligden Çekilme' Kararı Aldı!

Yeni Genç Muratspor 'Ligden Çekilme' Kararı Aldı!
Verilen sözler tutulmadığı için kulübün maddi çıkmaza girdiğini belirten Yeni Genç Muratspor Kulübü Yönetimi, ligden çekilme kararı aldığını açıkladı.

Bingöl'ün Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11. Grup'ta mücadele eden futbol kulüplerinden biri olan ve son haftalarda yakaladığı galibiyet serisiyle 5. sıraya kadar yükselen Yeni Genç Muratspor, ligden çekilme kararı aldı.
Yeni Genç Muratspor Kulübü Yönetimi yaptığı açıklamada, verilen destek sözlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle ligden çekilme kararı alındığını bildirdi. 
Kulüp Yönetimi'nden yapılan açıklamada, 'Kulüp gelir-gider tablosunu Bingöl’ün ve Genç’in birçok noktasına asacağız. Kamuoyu tüm gerçekleri bilecek! Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcilerimizden Yeni Genç Muratspor’un ligi tamamlaması için mali açıdan desteklenmesi adına geçtiğimiz ay İstanbul’da “Birlik ve Dayanışma” temasıyla bir organizasyon gerçekleştirildi. Genç Kaymakamı Muhammet Güzel ve Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik öncülüğünde siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleşen gecede takımın sahiplenilmesi çağrılarına kulak kabartan ve miktar belirterek destek taahhüdünde bulunan bazı isimler, organizasyon sonrası sözlerini yerine getirmediler" ifadelerine yer verildi.

VERİLEN SÖZLER YERİNE TUTULMADI

Organizasyonda destek olarak verilecek rakamların herkes tarafından özgürce belirlendiğini ve bir dayatmanın söz konusu olmadığını belirten Yeni Genç Muratspor Yönetimi; “Amacımızın, takımı sorunsuz şekilde lig sonuna kadar diri tutmak olduğunu gecede belirtmiştik. Birçok isim elini göğsüne vurarak destek vereceğini beyan etmiş ve rakamı da kendileri belirlemişti. Ancak aradan geçen zamana rağmen destek sözlerinin önemli bir kısmı yerine getirilmedi. Bazı isimler ise taahhüt ettiği miktarın neredeyse 5’te 1’ini gönderdi” açıklamasında bulundu.

KAMUOYU NEZDİNDE BİZİ ZORA SOKMAYA HAKLARI YOK

Organizasyon sonrası taahhütlerin yerine getirilmemesinin basite alınamayacağını, spor kamuoyu nezdinde çirkin dedikodulara mahal verilmesinin ise kabul edilemez olduğunun kaydedildiği Kulüp Yönetimi'nin açıklamasında; “Alınan destek miktarları da, taahhüt edilip verilmeyen miktarlar da ortada iken maalesef takımımızı yıpratıcı dedikoduların işitilmesi moral ve motivasyon açısından derin yaralar oluşturmaktadır. Aslı astarı olmayan söylemlerle muhatap olmamıza sebep olan bu durumun düzeltilmesini bekledik ancak sonuç alamadık. Hiç kimsenin, kulüp yönetimi ve takımı kamuoyu nezdinde zora sokmaya hakkı yoktur” şeklindeki sitem paylaşıldı.

TAAHHÜTLERİ VE TUTULMAYAN SÖZLERİ CUMARTESİ GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIZ

Kulüp Yönetimi'nden yapılan açıklamada, organizasyonda verilen taahhütler ile yapılan ve yapılmayan ödemeleri Cumartesi günü kulübün hesabına yatırılan dekontlarla birlikte paylaşılacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Kimseye dayatma yapmadık, zorla destek istemedik. Davet ettik, kişiler de gelip geceye katıldı ve rakamları da kendileri belirlediler. Biz de taahhüt edilen rakamları liste olarak kamuoyuyla paylaşacağız. Kimin ne verdiği, kimin verdiği sözü tutmadığı da bu sayede bilinecek. Kulübümüzün itibarını zedeleyecek bu gelişmelere karşı sessiz kalmamız beklenemez. Tüm detayları kamuoyuyla paylaşacak, gelir-gider tablomuzu da kamuoyunun takdirine sunacağız. Bu da Cumartesi günü Bingöl’ün ve Genç’in birçok noktasında görülebilecek.” 

LİGDEN ÇEKİLME KARARI ALINDI

Maddi imkansızlıklara rağmen ligde büyük bir başarı yakalayarak 5. sıraya yükselen takımı ligden çekme kararı aldıklarını ifade eden Kulüp Yönetimi'nin açıklamasında, “Yozgat, Bingöl, Malatya, Erciyes, Dersimspor, Develi gibi takımlar en az 20 milyon lira transfer bütçesi oluşturmalarına rağmen takımımız yaklaşık 4 milyon lira bütçe ile rakiplerine adeta kök söktürmüş ve ligi domine etmiştir. Ancak gelinen noktada kulübe verilen sözler tutulmamış ve daha fazla borç batağına girilmeden ligde çekilme kararı alınmıştır. Aylık net giderler olan tesis kirası, gıda, personel maaşları, deplasman masrafları ve kazanılan maçlarda verilen primler 280 bin lira tutarındadır. Aylık böylesi bir külfet ortadayken, sadece kulüp yönetimi olarak bu yükün altından kalkılamayacağı herkesin malumudur. Bu sebeple takımımızı ligden çekme kararı almış bulunmaktayız" denildi.  
EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!