Bingöl
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2463.7
  • BIST
    9898.81
  • BTC
    64430.69$

BİNGÖL BELEDİYESİ OCAK  2024 AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ

T.C.
BİNGÖL BELEDİYESİ
OCAK  2024 AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ


Karar Tarihi  : 02.01.2024  Karar No: 1 Karar Konusu: Denetim Komisyonu Seçimi
Gündemin 1. maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğünce Meclis Başkanlığına sunulan Denetim Komisyonu Seçimi hakkandaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda;
            5393 sayılı Belediye kanunun 25. maddesi “İl ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyelerde, Belediye Meclisi, her ocak ayı toplantısında Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur. Komisyon, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşur.” Hükmü gereğince 5 kişilik denetim komisyonunun oluşturulması yasa gereğidir.
            Buna göre; yapılan gizli oylamada bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimini yapmak üzere Hasan ÇEÇEN, Vedat KÜÇÜKÖNER, Mehmet Şerif BOZAĞAÇ, Mehmet Sait KOLAK ve Rıza KIZILARSLAN'ın 1 (Bir) yıllığına seçilmelerine, Denetim Komisyonu ihtiyaç duymaları halinde uzman 1 kişiden  faydalanmalarına, uzman kişiden faydalanılması halinde 5 (Beş) gün çalıştırılmasına, kurum dışında kamu kurum ve kuluşlarında görevlendirilenlere (1.000), kamu personeli dışında görevlendirilenlere (2.000) gösterge rakamının memur maaş kat sayısı çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere brüt ücret ödenmesine oy çokluğu ile karar verildi.
            Gereği için Karar Suretinin Yazı İşleri Müdürlüğüne gönderilmesine.

Karar Tarihi  : 02.01.2024  Karar No: 2 Karar Konusu: İmar Komisyon Seçimi
Gündemin 2. maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğünce Meclis Başkanlığına sunulan İmar Komisyon Seçimi hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda;
            5393 Sayılı Belediye Kanunun 24. Maddesinde uyarınca 1 yıl süre ile görev yapmak üzere İmar Komisyonu seçilmesi gerekmektedir. Yasa gereği Belediye Meclisi her yıl kendi üyeleri arasında 1 yıl için gizli oyla seçeceği üyeler görev yapar hükmü amirdir. Bu süre zarfında bağlı olduğu partiden istifa eden komisyon üyesinin üyeliği de sona erer. Süreyi tamamlamak üzere ilk toplantıda yeni üye seçimi yapılır hükmünün yer aldığı bu düzenlemeler nedeniyle imar komisyonuna seçilen Ahmet BUKAN 25.12.2023 tarih ve 24026 sayılı dilekçe ile partisinden istifa edip bağımsız olarak devam etmek istediğini beyan etmiştir. Bu nedenle İmar Komisyon üyeliğinden üyeliği düşen Ahmet BUKAN'ın yerine 1 yıllık süreyi tamamlamak üzere imar komisyon üyesinin seçilmesi gerekmektedir.
            Buna göre; yapılan gizli oylama sonucunda 1 (bir) yıllık süreyi tamamlamak  üzere Nursel DEMİRKIRAN'ın seçilmesine oy çokluğu ile karar verildi.
Gereği için karar suretinin Yazı İşleri Müdürlüğüne gönderilmesine.

Karar Tarihi  : 02.01.2024  Karar No: 3 Karar Konusu: Meclis ve Komisyon üyelerinin Huzur Ücreti

Gündemin 3. Maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğünce Meclis Başkanlığına sunulan Meclis ve Komisyon üyelerinin Huzur Ücreti hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda;
            5393 sayılı Belediye kanunun 32. maddesi "Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 39 uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir. Huzur hakkı ödenecek gün sayısı, 20, 24 ve 25 inci maddelerde belirtilen toplantı günü sayısından fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez." Hükmü gereğince Meclis üyelerine ödenecek huzur ücretinin Meclis tarafından belirlenmesi yasa gereğidir.
            Buna göre; 2024 Yıllı Meclis  ve Komisyon Üyeleri toplantıya katıldıkları her gün için Belediye Başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte biri oranında brüt olarak verilmesine oy birliği ile karar verildi.
            Gereği için karar suretinin Yazı İşleri Müdürlüğüne gönderilmesine.

Karar Tarihi  : 03.01.2024  Karar No: 4 Karar Konusu: Su Ücret Tarifesi

Gündemin 4. Maddesinde yer alan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünce Meclis Başkanlığına sunulan Su Ücret Tarifesi hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda;
             Belediyemiz Meclisi'nin en son aldığı su tarifeleriyle ilgili  03.07.2023 tarih ve 50 sayılı Meclis kararında belirtilen ilimizde ikamet eden bazı vatandaşlara ücretsiz su verilmesi yönünde alınan Meclis Kararı'nın iptal edilerek, su tarifeleriyle ilgili  uygulanmakta olan ücret tarifesinin şehit aileleri, gaziler, engelli vatandaşlar hariç olmak üzere tüm su abonman sahiplerine eşit ve aynı oranda tüketim bedelini oranlanmak kaydıyla alınmasına oy çokluğu ile karar verildi.
            Gereği için karar suretinin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne gönderilmesine.

Karar Tarihi  : 03.01.2024  Karar No: 5 Karar Konusu: Atık Su Arıtma Tesisi

Gündemin 5. Maddesinde yer alan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Meclis Başkanlığına sunulan   Atık Su Arıtma Tesisi Kesin Projesi İşi İçin İller Bankası A.ş'den Kredi Talebi hakındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonunuda;
            İlimiz Kültür Mahallesi Aftor Mevkiinde bulunan ve 2006 yılında projesi yapılan 16500 m3/gün kapasiteli atıksu arıtma tesisimiz evsel atıksu tesisi olmasına rağmen Mezbahane, çöp sızıntı suyu ve süt entegre tesislerimizin atıksularıda tesisimize gelmektedir. İlimiz imar alanlarının genişlemesi ve il nüfusunun hızla artış göstermesi nedeniyle mevcut atıksu arıtma tesisimizin kapasitesi yeterli gelmemektedir. Bu nedenle Bingöl Merkez Çeltiksuyu sınırları içerisinde kamulaştırma işlemleri tamamlanan ada:162, parsel:1,2,3’te Belediyemiz adına kayıtlı taşınmaz üzerine 80000 m3/gün kapasiteli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi yapılarak artan il nüfusu ve sanayileşme ile oluşan atıksuların biyolojik olarak arıtılarak deşarjının yapılması için İller Bankası Bölge Müdürlüğüne proje çalışmalarına başlanılması talep edilmiş olup, İller Bankası A.Ş. tarafından talebimiz uygun görülerek çalışmalara başlanılmıştır.
        Bu nedenle söz konusu İleri Biyolojik atıksu arıtma tesisinin kesin projelerinin hazırlanması için Belediyemiz bütçe imkanları kısıtlı olduğundan İller Bankası A.Ş.' den 5.000.000,00 TL kredi  kullanılmasına, tüm iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanı Erdal ARIKAN'a yetki verilmesine 21 Evet, 10 Red oyuna karşılık  oy çokluğu ile karar verildi.
            Gereği için karar suretinin Su ve Kanalazasyon işleri  Müdürlüğüne gönderilmesine. 

Karar Tarihi  : 04.01.2024  Karar No: 6 Karar Konusu: su ücret tarifeleri

Gündemin 8. Maddesinde yer alan 04.12.2023 tarihinde  Meclis Başkanlığına sunulan önerge 08.12.2023 tarihinde Tarifeler Komisyonuna havalesi yapılan ve Tarifeler Komisyonunca tetkik edilen su ücret tarifeleri  hakındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonunuda;
            Belediyemizin Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünün  sevk ve idaresi altında yapılmakta olan  su faturalarında son ödeme tarihinin tüm aboneler için aynı gün olmasından dolayı, bankalarda talimatlı aboneler için son ödeme gününde aynı anda tüm bankalar tarafından tahsilat bilgileri gönderimi ile yoğun bir veri trafiği yaşanmaktadır. Aynı gün gelen bu veri trafiğine veritabanı cevap veremediğinden veritabanı yeni kayıtları kabul etmemekte ve tüm sistemin kilitlenmesine sebeb olmaktadır. Bu kilitlenmeler vatandaş mağduriyetine sebep olmaktadır.  Bu nedenle son ödeme tarihini ay içerisinde farklı tarihlere yayarak veri trafiği azaltılmış olacak ve sistem kilitlenmeleri de bu şekilde önlenerek vatandaş mağduriyetleri de giderilmiş olacaktır.
            Yukarıda açıklanan sorunların çözümü için dönem su okumalarında son ödeme tarihi  endeks okuma tarihinden itibaren 15  gün sonrası olacak şekilde belirlenmesine  oy birliği ile karar verildi.
            Gereği için karar suretinin Su ve Kanalizasyon işleri  Müdürlüğüne gönderilmesine. 

Karar Tarihi  : 05.01.2024  Karar No: 7 Karar Konusu: Sözleşmeli Personel  ücretlerinin belirlenmesi
Gündemin 13. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Meclis Başkanlığına sunulan Sözleşmeli Personel  ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda;
      Belediyemizde 2023 yılında sözleşmeli personel olarak çalışan ve 2024 yılında da çalıştırılmaya devam ettirilecek olan  2 adet Mühendise aylık net 25.000,00 TL, 8 adet Teknikere aylık net 18.000,00 TL,  2 adet Teknisyene aylık 17.010,00 TL ve 2 Adet Eğitmene aylık net 17.010,00 TL ücretin 2024 yılında aylık net ücret olarak ödenmesine oy çokluğu  ile karar verildi.
            Gereği için karar suretinin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesine.

Karar Tarihi  : 11.01.2024  Karar No: 8 Karar Konusu: Plan Notları
Gündemin 12. Maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce Meclis Başkanlığına sunulan ve İmar Komisyonunca tetkik edilen Plan Notları  hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda;
            Bingöl Merkez Saray Mahallesi Bingöl-Muş Yolu üzerinde bulunan Saray Mahallesi Ada:1625 Parsel:4'ün Bingöl Belediyesi Plan Notları 17. Madde çerçevesinde uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.
            Gereği için karar suretinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine.

 

#ilangovtr

Basın No ILN01995195