Bingöl Merkez Saray Mahallesi Hasan Basri Caddesi Bingöl Sevgi Evleri karşısında kooperatif tarafından 1996 yılında inşa edilen konutlarda tapu sorunu yaşanıyor. Hak sahipleri, evlerini yenilemek istediklerini ancak tapu almak için Çevre, Şehirlik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne başvurduklarında yüksek rayiç bedellerle karşılaştıklarını belirtiyor.
Bölgede ikamet eden Kamuran Demir adlı vatandaş, “Saray Mahallesi Hasan Basri Caddesi üzerinde bulunan 1531 ada, 1 ve 2 nolu parsellerdeki dört blokta oturuyoruz.
Binalarımızı 1996 yılında kooperatif olarak inşa ettik. Tapu alıp binalarımızı yenilemek için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gittiğimizde bize kişi başı bir milyon lira yüksek rayiç bedeli çıkarıldı. Bulunduğumuz yer, 2B kapsamındadır. Üç sene önce civarımızdaki bir yere 8 bin liraya tapu verdiler, bizden bir milyon istiyorlar. Mağdur durumdayız. Üstelik Saray Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamındadır. Bingöl merkezdeki en yüksek rayiç bedelini bulunduğumuz yere verdiler, çok mağduruz” diyerek, rayiç bedellerinin düşürülmesini istedi.
(Haber Merkezi)




