12 Bingölspor’dan yapılan açıklamada, Kulüp Başkanı Engin Özturan’ın ‘Verdiğimiz emek, tribünlerde karşılığını bulmuyor’ şeklindeki açıklaması sonrası kulübe yapılan geri dönüşler ve şikâyetler üzerine bazı şahısların stat çevresinde sahte bilet sattığının tespit edildiği ve bu durumla ilgili kulüp avukatları tarafından adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

12 Bingölspor Kulübü’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Dün Başkanımızın yapmış olduğu açıklama sonrasında gelen geri dönüşler ve şikâyetler üzerine; bazı kişi veya kişilerin stat etrafında taraftarlarımıza sahte veya geçersiz bilet sattığı tespit edilmiştir. Bu durumla ilgili, kulüp avukatlarımız tarafından adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu şahısları kendi vicdanlarıyla baş başa bırakıyor; bu kadar emeğe ve takımına destek olmak için oraya gelen taraftarlarımıza yapılan saygısızlığı kabul etmediğimizi ve sürecin her platformda takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

Bir diğer önemli husus ise, stat giriş kapılarında bazı güvenlik görevlilerinin taraftarları biletsiz şekilde içeri aldığı yönünde tarafımıza ulaşan bilgilerdir. Konuyla ilgili, güvenlik hizmeti aldığımız firma ile derhâl iletişime geçilmiş; bu personellerin iş akitlerinin sonlandırılması talep edilmiş ve aynı zamanda hukuksal süreç başlatılmıştır. Ücretsiz şekilde içeri girmeye çalışanları ve buna müsaade eden görevlileri de kendi vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.

BİRDEN FAZLA KULLANILDIĞI TESPİT EDİLEN KOMBİNELER İPTAL EDİLECEK

Aynı müsabakada, bazı kombine sahiplerinin kartlarının birden fazla kez kullanıldığı bilgisi kulübümüze ulaştığından; yapılan inceleme sonucunda maç girişinde birden fazla kullanım tespit edilen tüm kombinelerin iptal edileceğini önemle belirtmek isteriz.

Yukarıda bahsedilen tüm hususların, bundan sonra titizlikle ve ciddiyetle takipçisi olacağımızdan camiamızın hiçbir şüphesi olmasın.

Taraftarlarımızdan ricamız; biletlerini yalnızca 12 Bingölstore mağazalarından veya resmî bilet gişelerinden temin etmeleri, yetkisiz kişilerden gelen tekliflere kesinlikle itibar etmemeleri ve benzer bir durumla karşılaşıldığında derhâl kolluk kuvvetlerine bilgi vermeleridir” denildi.

KOMBİNESİZ VE BİLETSİZ GİRİŞE ASLA İZİN VERİLMEYECEK

Kulüpten kombine bilet satışlarıyla ilgili olarak yapılan bilgilendirmede ise şu ifadelere yer verildi: “Bazı iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla belirtmek isteriz ki; Kulübümüzün bugüne kadar sattığı veya yönetim kurulu üyelerimizin satın aldığı kombine sayıları aşağıdaki gibidir:

•Normal kombine: 955 adet (Bunların 650’si yönetim kurulu üyelerimiz ve kulübümüze destek amaçlı alınan kombinelerdir.)

•VIP kombine: 31 adet

•Sponsorlara verilen VIP kombine: 25 adet

Kulübümüz, yönetim kurulu üyelerimiz, herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz tek bir kombine dahi vermemiştir.

Taraftar gruplarına, öğrencilere ve ilçelere verilen tüm kombinelerin ücretleri; kulübümüze destek amacıyla yönetim kurulu üyeleri veya iş insanları tarafından ödenerek temin edilmiştir.

Stadımıza misafir olarak alınacak kişiler aşağıdaki kriterlerle sınırlandırılmıştır:

•İl protokolü (İl Spor Müdürlüğü’nün belirlediği liste)

•Futbolcu aileleri (20 kişi ile sınırlıdır)

•Rakip takım yönetimi ve misafirleri (20 kişi ile sınırlıdır)

•İl Spor Müdürlüğü’nün misafirleri

•Kadroda yer almayan futbolcularımız

•Temsilci, gözlemci ve hakem misafirleri

Bingöl’e Gönderilen 5 Ambulans ve 2 UMKE Aracı Törenle Hizmete Alındı
Bingöl’e Gönderilen 5 Ambulans ve 2 UMKE Aracı Törenle Hizmete Alındı
İçeriği Görüntüle

İlk günden bu yana İl Spor Müdürlüğü, Valilik, Emniyet ve anlaşmalı olduğumuz güvenlik firması ile yaptığımız tüm görüşmelerde tavrımız nettir:

Biletsiz ve kombinesiz girişe kesinlikle izin verilmemesi.

Maalesef yaşanan son olaylar, bizleri daha sert tedbirler almaya mecbur bırakmıştır. Biletini ve kombinesini alarak takımına destek olmaya gelen iyi niyetli taraftarımıza ve şehir emekçilerine karşı yapılan bu saygısızlığa asla izin vermeyeceğimizi kamuoyuna bildiririz.”

ORTALAMA İÇ SAHA GELİRİ 100 BİN LİRA CİVARI…

Öte yandan, 12 Bingölspor Kulübü’nden yapılan açıklamada, kulübün iç saha maç giderleri ile ilgili olarak şu bilgiler verildi:

“•Stat kirası (maç başı): 13.500 TL

•İl Spor Müdürlüğü çalışanları ücreti (maç başı): 24.500 TL

•Güvenlik ücretleri (maç başı): 60.000 TL

•Güvenlik personeli ve kolluk kuvvetleri iaşesi: 60.000 TL

•İl Spor Müdürlüğü bilet kesinti ücreti (yüzde 9) + vergi kesintileri: Ortalama 50.000 TL

Genel Toplam: 200.000 – 250.000 TL

Stad gelirlerimizin şu ana kadarki maçlar ortalaması: 300.000 – 350.000 TL

Konuşulanların aksine, kulübümüzün kendi sahasında oynadığı maçlarda tüm kesintiler çıkarıldıktan sonra kalan ortalama gelir yaklaşık 100.000 TL civarındadır.”

HABER MERKEZİ