Bingöl İl Merkezi'nde hayata geçirilecek olan önemli bir projenin ilk adımı atıldı. Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan "Bingöl Merkez Ormanardı Göleti ve Sulama Projesi" için sözleşme, bölge müdürü Sebahattin Şamcı ve yüklenici firma arasında imzalandı.
Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte, projenin ayrıntıları da kamuoyuyla paylaşıldı. Proje kapsamında, Bingöl İl Merkezi'ne 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ormanardı köyünün güneybatısında yer alan Göv Deresi üzerinde bir gölet inşa edilmesi planlanıyor. Bu gölet, Ormanardı köyünün 5.480 dekar tarım arazisini sulama amacı taşıyor.
“5.480 Dekar Tarım Arazisinin Sulanması Hedefleniyor”
Bingöl Merkez Ormanardı Göleti Ve Sulaması Planlama Ve Mühendislik Hizmetleri Alımı İşine ait sözleşmenin imzalandığını twitter üzerinden duyuran DSİ 9. Bölge Müdürlüğü şu paylaşımda bulundu: “Bingöl merkez ormanardı göleti ve sulaması ve planlama ve mühendislik hizmetleri alımı işine ait sözleşme bölge müdürü Sebahattin Şamcı ile yüklenici firma arasında imzalandı.
Sözleşme imzalana iş kapsamında; Bingöl il merkezine 10 km uzaklıkta orman armanardı köyünün güneybatısında bulunan göv deresi üzerinde yapılması planlanan göletle ormanardı köyünün 5.480 dekar tarım arazisinin sulanması hedeflenmektedir.”
.jpeg)
HABER: EYLEM ÖZEN





