Deprem kuşağında yer alan bölgemizde, afetlere hazırlık çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan 30 kişilik Gönüllü Arama-Kurtarma Ekibi, AFAD koordinasyonunda yürütülen akreditasyon sürecinde önemli bir aşamayı geride bıraktı. AFAD tarafından belirlenen akreditasyon sürecinin ilk aşamasında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından verilen enkazda arama-kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamlayan ekip, teorik ve uygulamalı eğitimlerde afet anında yapılması gereken müdahale yöntemleri, enkaz alanında güvenlik, kurtarma teknikleri ve ekip koordinasyonu gibi konularda bilgi sahibi oldu. İkinci aşamada ise arama-kurtarma standartlarına uygun kişisel koruyucu donanım teminini sağlayan ekip üyeleri, son aşama olan akreditasyon sınavı öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Tam yetkinlik kazanmaları halinde afetlere müdahale sürecinde aktif olarak görev alacak gönüllü ekip, olası afet durumlarında sahada hazır bulunmayı hedefliyor.

Rektör Prof. Dr. Çelik: “Bu ekip, olası afet durumlarında hem üniversitemizin hem de ilimizin güvenliği açısından önemli bir rol üstlenecek”

Öğretmen Kontenjanları Açıklandı, Zazaki ve Kurmanci'ye Kaç Kontenjan Ayrıldı? Öğretmen Kontenjanları Açıklandı, Zazaki ve Kurmanci'ye Kaç Kontenjan Ayrıldı?

Bingöl Üniversitesi Senato Odası'nda AFAD Birimi üyeleriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, gönüllü arama-kurtarma ekibinin faaliyetlerini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Üniversite olarak yalnızca akademik başarılarla değil toplumsal sorumluluk projeleriyle de örnek olmayı önemsiyoruz. Gönüllü Arama-Kurtarma ekibimizin AFAD akreditasyon sürecindeki ilerleyişi bizleri gururlandırmaktadır. Bu ekip, olası afet durumlarında hem üniversitemizin hem de ilimizin güvenliği açısından önemli bir rol üstlenecek. Emeği geçen tüm gönüllülerimize ve destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”