Son iki sezondur 12 Bingölspor’un 3. Lig’e çıkabilmesi için kulüp başkanı Mehmet Engin Özturan’ın yanında yer alan üç isim, şehrin ileri gelenlerini ve kurum amirlerini eleştirip istifa etti.
Şehrin ileri gelenlerinin ve kurum amirlerinin 12 Bingölspor’u görmezden geldiğini belirten Özgür Türker Hınçal, Berkin Celayir ve Mesut Erdoğan, şu sözlerle istifalarını açıkladı; “Bizler; Özgür Türker Hınçal, Berkin Celayir ve Mesut Erdoğan olarak siz değerli Bingöl halkına ve 12 Bingölspor sevdalılarına veda mesajımızdır. Geçen sezon başında, Sayın Başkanımız Mehmet Engin Özturan tarafından Bingöllü olmamamıza rağmen yönetime seçildik. Bildiğiniz üzere yağmur, kar, çamur demeden 12 Bingölspor'un başarısı için evimizi, ailemizi ve yeri geldiğinde işimizi geri plana atarak bugüne kadar hiçbir karşılık beklemeden canla başla çalıştık.
Geçen sezon şehrin ileri gelenlerinin desteğini tam anlamıyla hissedememiş olmanın verdiği hissiyatla sezon sonunda aldığımız istifa kararını erteleyip verilen sözlerin bu sezon tutulacağına olan inancımızla yeni sezona aynı hırs ve aynı azimle başladık. Geride kalan 10 hafta bize gösterdi ki Bingöl şehrinin ileri gelenleri ve mülki amirleri, Bingölspor takımını görmezden gelmeye ve verilen sözleri yerine getirmemeye devam etmektedir.
Biz, İstanbul'da yaşayan; ailesi ve iş hayatı sizlerden 1.346 km uzakta olan kişileriz. Ancak bu takımın maddi ve manevi yanında olduğumuzu hem geçen sezon hem de bu sezon gösterdiğimizi düşünüyoruz. İçimiz rahat, hakkımız helal.
Bu vedamız sadece yönetim kurulundan istifamızdır. Her daim ‘Tek Hedefe Tek Yürek’ mottosuyla Başkanımızın ve 12 Bingölspor'umuzun yanında olacağımızı saygılarımızla bildiririz.”
(Haber Merkezi)