Saadet Partisi Yedisu İlçe Başkanı Daimi Bakar, ilçede bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Geleneksel Horoz Kuru Fasulyesi Festivali’ ile ilgili açıklama yaptı.
Festival kapsamında yapılan yarışmada birinci olan Bakar, “İlçemizde ikincisi düzenlenen festivale katılımlarından ötürü Sayın Valimize, tüm kurum amirlerimize ve katılımcılara teşekkür ederim.
Bunun yanı sıra festivali organize eden Yedisu Kaymakamlığımız başta olmak üzere, belediye başkanımıza, katkılarından ötürü iş insanimiz Zeki Zeray'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.
En büyük teşekkürü ise, ülkemizin içerisinde bulunduğu zor günlerde, emek verip üretim yapmaya çalışan emektar Yedisu üreticilerimize ediyorum” dedi.

“DOĞDUĞUMUZ YERDE DOYMAK İSTİYORUZ”

Yedisu İlçesi’nden son zamanlarda ciddi bir göç yaşandığını belirten Bakar, şunları söyledi; “Festivalde birincilik ödülü bize verildi. Bu birincilik tüm emek veren üreticilerimizindir. Doğduğu yerde doymak isteyen bizler tüm yanlış politikalara, yetersiz hizmete rağmen hala üretim yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.
Yetkililerden isteğimiz, ilçemizde üretimin artmasına dair gerekli desteği halkımıza vermeleridir.
İlçemizde son zamanlarda, farklı şehirlere ve yurtdışına ciddi bir göç yaşanmaktadır. Tabiri caizse ilçemizde genç kalmamıştır.
Oysaki ilçemiz fasulyesiyle, balıyla, yaban fındığıyla, doğal maden sularıyla, meralarıyla, yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle bugünkü nüfusun onlarca katını besleyebilecek bir zenginliğe sahiptir.
Bu zenginlik içerisinde iş alanı bulamayan insanımızın başka yerlere göç etmesi kabul edilebilir bir durum değildir.
Fakat ilçemizin yolu, hastanesi, eğitimi gerekli ihtiyacı karşılamamaktadır. İlçemiz; emniyet müdürlüğü olmayan, ülkemizdeki tek ilçedir sanırım. Bu sebeple de insanımız cennet olan Yedisu ilçemizde yaşayamamaktadır. Yedisu ilçemizin sıkıntılarının giderilmesi için yetkililerden ve iş insanlarımızdan destek bekliyoruz. Siz bize destek verirseniz, Yedisu halkı olarak bizler de size birçok alanda Dünya birinciliği dahi verebiliriz.”
(Haber Merkezi)