Bingöl’de mevcut devlet hastanesi ile kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle yeni hastanenin yapılması kararlaştırıldı. 2017 yılından beridir gündemde olan Bingöl Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin ihalesi 23 Aralık 2023 tarihinde yapıldı.

Yüklenici firmaya yer teslimi yapılan yeni hastane için ilk kazma vuruldu. 6 yıl sonra yapım çalışmalarına başlanan hastane; 500 yataklı olacak. Hastane; 100 bin 899 metrekare inşaat alanına sahip ve 2 bodrum kat+zemin kat+7 kat+teras kat olarak inşa edilecek.

Ayrıca 1600 metrekarelik zemin+1 kat şeklinde aşevi de inşa edilmesi planlanıyor.

2 YILDA TAMAMLANACAK

Bingöl Sağlık Müdürü Veysel Tosun, yapım çalışmalarına başlanan yeni hastane alanında incelemelerde bulundu. Hastane yapımı ile ilgili Bingöl Sağlık Müdürlüğünden yapılan paylaşımda, “İlimizde yapılacak olan 500 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatında ilk kazma vuruldu. İlimiz geneli ile çevre illere hizmet verecek olan hastanemiz 2 yıl içinde tamamlanarak hizmete girecek. İlimize hayırlı olsun” denildi.

YENİ HASTANEDE SİSMİK İZOLATÖR OLACAK

Bingöl Sağlık Müdürü Veysel Tosun, yaptığı açıklamada, yeni hastanede hem sismik izolatör hem de damperli sistem bulunacağını, Bingöl Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin, damperli sistemin uygulanacağı ilk hastane olacağını belirtmişti.

Abdulkadir BEĞSARI