Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2528.4
  • BIST
    10659.7
  • BTC
    66678.92$

Arıkan’dan duyarlılık çağrısı!


Arıkan’dan duyarlılık çağrısı!
Yeşil alanların korunması noktasında duyarlılık çağrısı yapan Başkan Arıkan, ortak yaşam alanlarına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Çapakçur Köprüsü ışıklandırması, tepebaşı projesi ve millet bahçesi projesi ile ilgili açıklama yaptı.
Kentsel dönüşüm, asfalt plenti, kent meydanı, belediye hizmet binası, eski DSİ Parkı'nın dönüşümü, yol genişletme çalışmaları, engelsiz yaşam merkezi ve gençlik merkezi gibi pek çok önemli yatırımı hayata geçirdiklerini belirten Başkan Arıkan, sosyal yaşam alanlarıyla da Bingöl’ün çehresini değiştireceklerini söyledi.

VATANDAŞIN YENİ UĞRAK NOKTASI HALİNE GELDİ

Metruk ve kullanılmaz halde olan Kültür Kavşağı tepe başını yeniden dizayn ettiklerini belirten Arıkan, projeyi bitirme noktasına getirdiklerini ifade etti. Arıkan, 10 bin metrekarelik alana sahip bölgenin, dekoratif şelale, yürüyüş yolları, oturma alanları, peyzaj çalışmaları ve aydınlatma sistemleriyle vatandaşların yeni uğrak noktası haline geldiğini belirtti.

VADİ VE KÖPRÜ İLE BÜTÜNLEŞECEK

Tamamlanma aşamasına gelen bölgede incelemelerde bulunan Başkan Arıkan, bölgeyi vadide yürütülen Millet Bahçesi ve Çapakçur Viyadüğü ile bütünleşecek şekilde düzenlediklerini söyledi.
Başkan Arıkan, “Atıl ve kullanılmaz halde olan yamacımızı hayata geçirdiğimiz projemizle çok güzel hale dönüştürdük. Bu alana yepyeni bir sosyal yaşam alanı inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Hemşehrilerimizin özellikle akşam saatlerinde burada vakit geçirdiklerini görmek bizleri hem mutlu ediyor hem de yapacağımız çalışmalarımızda motive ediyor. Buradaki çalışmalarımızı büyük oranda tamamlandı. Bazı eksiklilerimiz var onların da tamamlanmasıyla insanlarımız artık aileleriyle birlikte, arkadaşlarıyla birlikte bu alanda çok daha fazla vakit geçirebilecekler. İnsanlarımız burada yürüyüş yapabilir, spor yapabilir oturup sohbet edebilirler. Bu alan Bingöl’ün en uğrak ve kullanışlı yerlerinden birisi olacak İnşallah. Çapakçur Viyadüğümüzü de müthiş bir çalışmayla ışıklandırıyoruz. Yakın zamanda çalışmalara start vereceğiz. Bu çalışmamızla birlikte bu bölgeye gelen vatandaşlarız muazzam bir manzarayla karşılaşacaklar ve bu bölgede oturup gönüllerince vakit geçirecekler” dedi.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Yeşil alanların korunması noktasında duyarlılık çağrısı yapan Başkan Arıkan, ortak yaşam alanlarına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. 
Başkan Arıkan, “Vatandaşlarımızdan özel istirhamımız var. Lütfen hep beraber Bingöl’deki bütün yeşil alanları ve bu yeni yapılan alanları koruma noktasında hassasiyet gösterelim. Çapakçur Viyadüğü sosyal yaşam alanı projemizin, ilimiz için vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!