İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı. İran Devlet Televizyonu'nda yer alan haberde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldığı duyuruldu.

REİSİ VE ABDULLAHİYAN HAYATINI KAYBETTİ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Doğu Azerbaycan eyaletinde bir baraj açılışına katıldıktan sonra dönüş yolunda meydana gelen helikopter kazasında yaşamını yitirdi. İran resmi haber ajansı IRNA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında yaşamını yitirdiğini duyurdu. Haberde helikopterin dağlık araziye düştüğü ve olumsuz hava koşullarından dolayı arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye intikalde güçlük çektiği kaydedildi. Akıncı İHA tarafından yeri tespit edilen helikopterin parçalarının tamamen yandığı belirtildi. 

HELİKOPTER KAZASI, BARAJ AÇILIŞINDAN DÖNÜŞ YOLUNDA MEYDANA GELDİ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi,

Yerli Ürünler Listesinde Güncelleme Yerli Ürünler Listesinde Güncelleme

helikopter kazası öncesinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan-İran sınırındaki Aras Nehri üzerinde bulunan Hudaferin Barajı’nın açılışına katılmıştı.
Aliyev ile görüşmesinin ardından dönüş yolunda olan Reisi’yi taşıyan helikopterden, İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Berazin ile Erdeşiri köyleri arasında iletişim kesilmiş ve bölgeye arama-kurtarma ekipleri yönlendirilmişti. Yoğun sis ve elverişsiz hava koşulları, arama-kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilemişti.
İHA