Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2526.9
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66971.16$

Bakırhan: Bingöl Halkı Hâlâ Temiz Su İçemiyor


Bakırhan: Bingöl Halkı Hâlâ Temiz Su İçemiyor
Bingöl’ün 2004 yılından beridir AKP tarafından yönetildiğini belirten Bakırhan, “Bingöl halkı hâlâ temiz su içemiyor, belediyenin ulaşım hizmeti sunmadığı tek il Bingöl'dür” dedi.

BİNGÖL’DE HALKA SESLENDİ

DEM Parti Eşgenel Başkanı Tuncer Bakırhan, 31 Mart mahalli idareler seçimleri kapsamında geldiği Bingöl’de, parti binası önünde halka seslendi.
Bingöl’ün, iktidarın kendi sözleriyle çeliştiği, söylediği hiçbir sözde durmadığı bir kent olduğunu ifade eden Bakırhan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde bize oy yoksa size hizmet yok diyordu. Şimdi biz Bingöl'den soruyoruz; 2004 yılından beri Bingöl halkı AKP’ye oy verdi, öyle değil mi? Peki Bingöl’ün sorularını çözdü mü? Hadi oy vermeyene hizmet götürmüyor, oy verene hizmet var mı? Hayır” diye konuştu.

“BİNGÖL HALKI TEMİZ SU İÇEMİYOR” 

Bingöl’ün bugüne kadar yeterince hizmet alamadığını vurgulayan Bakırhan, şöyle devam etti; “Bingöl Belediyesi 2004’ten beridir AKP’de. Bingöl halkı hala temiz su içemiyor, Bingöl halkı, su yatakları ile çevrili kentte suya ulaşamıyor.  Allah bir gün inşallah, sizin bu yapmış olduğumuz şeylerin hesabını sizden soracaktır.
Bunların belediyecilik anlayışı hizmet etmek değil, sizin için değil, gençler iş kurşun, iş bulsun, insanca oldukları yerlerde yaşasın, göç etmesin diye değil, bunların belediyecilik anlayışı tam kayyum belediyecilik anlayışı gibi ranttır, usulsüzlüktür, belediyeleri borç batağına batırmaktır. Bingöl Belediyesi gibi küçük bir belediye, 100 milyonlarca lira borç yapmış.”

“BELEDİYENİN ULAŞIM HİZMETİ SUNMADIĞI TEK YER BİNGÖL’DÜR”

Türkiye'de belediyenin ulaşım hizmeti sunmadığı tek yerin Bingöl olduğunu ifade eden Bakırhan, “Türkiye’nin her yerinde belediye toplu ulaşım hizmeti veriyor, ama Bingöl’de bey efendi, ulaşımı, toplu taşımayı özel firmalara peşkeş çekmiş.
Peki, belediye su vermez, altyapı yapmaz, ulaşımı karşılamasa ne iş yapar sizlere soruyorum. Siz çok iyi biliyorsunuz ne iş yaptığını.
Dün Karayazı belediyesindeydik. Emin olun sorabilirsiniz, araştırabilirsiniz. Karayazı’da ulaşım kaç liradır desem tahmin edemezsiniz. Kadınlar ve öğrenciler 25 kuruş, akbil kullananlar 50 kuruş, akbili olmayanlar 1 liraya taşınıyor. Biz sizin için varız. Biz rant sağlamak için yokuz. Biz; sizin diliniz, kültürünüz yaşasın diye mücadele ediyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımız, demokratik, şeffaf, toplumcu, kendi halkını önemseyen bir anlayıştır” dedi.

“BİNGÖL’ÜN SOKAKLARINDA TEK BİR ZAZACA TABELA YOK”

Bingöl’ün sokaklarında Zazaca tabela ve sokak isimlerinin bulunmamasını eleştiren Bakırhan, Bingöl’de 21 Şubat Anadil Gününde düzenlenmesi planlanan konserin iptal edildiğini, Meclis’te Zazaca konuşulduğunda mikrofonun sesinin kısıldığını ancak ilin yöneticilerinin buna sessiz kaldığını söyledi.

DEPREM KONUSUNDA ÖNLEM ALINMALI!

Bingöl’ün deprem denince akla gelen kentlerin başında geldiğini belirten Tuncer Bakırhan, yöneticilerin gerekli önlemleri almadığını söyledi.
Bakırhan, şunları söyledi; “Bingöl, altından fay hatlarının geçtiği en riskli kentlerimizden birisidir. Size soruyorum; deprem konusunda bugüne kadar hem hükümetin hem de Bingöl Belediyesinin almış olduğu tek bir önlemden bahsedebilir misiniz? Bingöl’den çağrı yapıyoruz, uyarıyoruz; Bingöl, fay hatları üzerinde sallanacak bir kenttir. Önlem almayanlar, şimdiden önlemlerini almaya başlasınlar. Rant yerine, ihale verme yerine deprem konusunda önlem almaya çağırıyoruz.”
Bakırhan’a DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, eski milletvekili Erdal Aydemir, DEM Parti Bingöl Eşbaşkanları Aydın Bürçün, Çiçek Ariç ve partililer eşlik etti.
(Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!