12 Bingölspor Kulübü Başkanı M. Engin Özturan, Ziraat Türkiye Kupası ön elemelerinde yarın saat 14:30’da Bingöl Şehir Stadyumu’nda oynanacak 12 Bingölspor-Hakkari Zapspor maçına herkesi davet etti.

TRİBÜNLERDE KÜFÜRE HAYIR!

Özturan, yaptığı açıklamada, “Baba mirası memleket aşkı ile çıktığım bu yolda bana eşlik etme lütfunda bulunan dostlarımla beraber siz sevgili hemşerilerimi; Pazar günü kulübümüz sahasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası müsabakası ve diğer tüm müsabakalar için eşinizle, kardeşinizle, çocuklarınızla, kız kardeşlerinizle, annelerinizle, babalarınızla beraber sportmenliğe yakışır şekilde küfürden uzak tezahüratlarla eşlik etmek için tribünlerimize davet ediyorum. Bu çağrıyı ilimizde misafir edeceğimiz tüm takım taraftarları içinde tekrarlıyorum ve şunun da özellikle altını çizmek istiyorum gelen her takım oyuncuları, teknik personeli, taraftarı ile ilimizden giriş yaptığı andan çıkış yaptığı ana kadar misafirinizdir. Misafir kültürümüz gereği en iyi şekilde karşılanır, en iyi şekilde ağırlanır, en iyi şekilde yolcu edilir. Buna taraftarlarımızın da gereken özeni göstereceğinden en ufak bir kuşkum yoktur. İlk müsabakamız için trübüne destek vermeye gelen tüm kadın taraftarımızı çiçekle karşılayıp çiçeklerle yolcu etmek istiyorum. Çünkü biliyorum kadın eli değen her yer çiçek açar” dedi.
Merhum babasıyla olan bir anısını da aktaran Başkan Özturan, “90’lı yıllarda babamın hiç tereddüt bile etmeden ablamı maç izlemeye götürürken takımına gösterdiği incelik şimdi de hakkını bulsun istiyorum. Bu kültürü yaşatmalıyız. Aynı destek çağrımı ilimizde yaşayan, Bingöllü olmasa da kendini doyduğu yerle bütünleştirmiş tüm bölge halkı için de yineliyorum” diye konuştu.

CENTİLMENLİK VURGUSU

Özturan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu bağlamda tüm sivil toplum örgütleri, vakıf temsilcileri, dernek üyelerimizi, esnafımızı, iş insanlarımızı, öğrencilerimizi yani 7’den 70’e herkesi destekleri için tribüne davet ediyorum. Ve şunu da eklemek istiyorum; Çıkılan her müsabakada centilmenliğimizden ödün vermeden mücadelenin sonucu her ne olursa olsun, 90 dakika boyunca ve sonunda takımımızın verdiği mücadeleyi yine büyük ailemize yakışır şekilde desteklemenizi, futbolcularımıza gereken saygıyı göstermenizi bekliyorum. Şampiyonluk parolasıyla çıktığımız bu yolda kalbiniz ve ruhunuzla takımımıza eşlik etmenizi istiyorum. Birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız, şampiyon olacağız.”

EROL YILMAZ