AFAD Başkanlığı, sözleşmeli arama kurtarma teknisyeni alımı yapılacağını duyurdu. Duyuruda; “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ile 28/10/2016 tarihli ve 29871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Arama ve Kurtarma Teknisyenliği Sınav, Atama, Görev ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde, pozisyon sayısı ve nitelikleri belirtilen toplam 215 adet boş pozisyona giriş (uygulama ve sözlü) sınavı ile sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılacaktır” denildi.

BİNGÖL'E 8 PERSONEL ALINACAK

İlanda, Türkiye geneli 215 arama kurtarma personelinden 8'inin Bingöl'de görevlendirileceği belirtildi. Bingöl için açılan kadroda 6 tane Ortaöğretim mezunu (KPSSP 94), 2 tane Önlisans mezunu (KPSSP 93) olmak üzere toplam 8 personel alınacak.

BAŞVURULAR 9 EKİM-17 EKİM ARASI

9 Ekim 2023 saat 10:00'da başlayacak başvurular, 17 Ekim 2023 saat 17:00'ye kadar e-Devlet üzerinden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapılabilecek. Kariyer Kapısı üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacak.
Başvuru sonuçları www.afad.gov.tr adresinden yapılacak duyurudan sonra adaylar tarafından Kariyer Kapısı üzerinden görüntülenebilecek. Adaylara ayrıca yazılı bir tebligat yapılmayacak.

UYGULAMA SINAVI AFYONKARAHİSAR'DA YAPILACAK

Uygulama sınavı 25 Kasım-3 Aralık 2023 tarihleri arasında Afyonkarahisar'da yapılacak.
Uygulama sınavında birçok test de uygulanacak. Bu kapsamda adayların Slalom Koşusu, Tünel Geçişi, Dikkat ve Eşleştirme, Kule Merdiven, Engel Geçişi, Ağırlık Taşıma, Takla Atma, Denge Tahtası, Labirent, Ekip Çalışması parkurlarını geçmesi gerekecek.
Her durumda kadın adayların parkurda kalabileceği süre en fazla 190 saniye, erkek adayların parkurda kalabileceği en fazla süre ise 180 saniye. Bu süreler içerisinde parkuru tamamlayamayan adaylar uygulama sınavında başarısız sayılacak.
EROL YILMAZ