Yerli Ürünler Listesinde Güncelleme Yerli Ürünler Listesinde Güncelleme

Bingöl’de mahalle yollarının uzun zamandır bozuk olmasına sessiz kalan Bingöl Belediyesi, nihayet ihaleye çıkıyor. Mahalle yolları, çukurlar ve bozulan parke taşları nedeniyle kullanılamaz hale gelirken, vatandaşlar zikzak çizerek yollarda ilerlemek zorunda kalıyor.

İHALE 4 TEMMUZ’DA YAPILACAK

Bingöl Belediyesi bozuk yollar ve kaldırımların yapılması için ihaleye çıkıyor. Bingöl Belediyesi tarafından yayınlanan ihale ilanında, 23 bin 875 m² bazalt kaldırım, 23 bin 872 ton BSK binder tabakası, 27 bin 529 m² BSK aşınma tabakası ve 420 metre ihata ve istinat duvarı ile buna bağlı 44 iş kaleminden oluşan yapım işi ihalesinin, 4 Temmuz 2024 tarihinde saat 10.00’da Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılacağı belirtildi.

YOLLAR, İLLER BANKASI’NDAN ALINACAK KREDİ İLE YAPILACAK

Bingöl Belediyesi, ihaleye çıkardığı yolları, İller Bankası’ndan alacağı kredilerle yapacak. Bingöl Belediyesi Meclisinin Haziran ayında alınan kararda, şu ifadelere yer verilmişti; “Belediyemizce 2024 yılı iş sezonu içerisinde ilimiz muhtelif cadde ve sokaklarımızda bulunan yollarımızın BSK asfalt yol ve bazalt kaldırım yapım işi çalışmalarına başlanılması planlanmıştır. Bu nedenle belediyemizin bütçe imkânları kısıtlı olduğundan söz konusu çalışmaların yapılabilmesi için İller Bankası’ndan 90 milyon TL kredi temin edilmesine oy çokluğu ile karar verildi.”
(Haber Merkezi)