Bingöl
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2463.7
  • BIST
    9898.81
  • BTC
    64430.69$

Bingöl Devlet Hastanesi’nde Asansör Problemine Tepki!


Bingöl Devlet Hastanesi’nde Asansör Problemine Tepki!
Bingöl Devlet Hastanesi’nde asansör arızası nedeniyle yaşadığı sıkıntıları anlatan Selim Bucuka, sorunları iletmek için yöneticilere ulaşamadığını söyledi.

Bingöl Devlet Hastanesi’ne 92 yaşındaki anneannesini kontrol için götüren Selim Bucuka, hastanede yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Anneannesinin yaşı itibari ile yürüyecek durumda olmadığını söyleyen Bucuka şöyle konuştu: “Acil Servis’ten aldığım tekerlekli sandalye çalışır vaziyette olmadığı için büyük güçlükle anneannemi polikliniğe götürüp doktora gösterdim. Doktor bizden röntgen istedi. Röntgen için bir alt kata inmemiz gerekiyordu. Kapısı arızalı olduğu için asansör alt kata inmiyordu. Bundan dolayı zaten zor bir şekilde hareket eden tekerlekli sandalyeyle anneannemi hastanenin içerisinde uzun süre dolaştırmak durumunda kaldım. Bir sürü mağduriyet yaşadık. Zaten o asansörün bozuk olduğunu bilen asansörün hemen yanı başında hastane personelinin bir birimi var zaten, onlara da çalışmadığını söyledim onlar da ‘Vallahi defalarca iletmemize rağmen ilgilenen yok’ dediler.”

Başhekimle görüşmek istediğini dile getiren Bucuka, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Devlet Hastanesi Başhekimi’nin yanına giderken orada emin olun ki belki cumhurbaşkanıyla görüşmek daha kolay! Başhekimle görüşmek için gittiğimde oradaki görevli ‘Ne işin var,  randevun var mı?’ diye sordu. Ben de ‘Randevum yok’ dedim. Görevliler de başhekimin toplantıda olduğunu söylediler."

VAR OLMANIZIN NEDENİ BURADAKİ SORUNLARI ÇÖZMEK!

Bucuka, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Karşılaştığım ilgisizliğe tepki göstererek ‘Burada sizlerin var olmanızın nedeni buradaki sorunları çözmektir! Bir yönetici olarak buradaki problemleri gidermek, vatandaşa yardımcı olmaktır. Nihayetinde burada sıkıntılar var ve bu yaşadığımız hastaneden kaynaklı sorunlar’ dedim."

“BU İŞİ YAPARKEN GÖNÜLLÜLÜK TEMELİNDE DEĞİL, BİR BEDEL ALIYORSUNUZ”

"Bu işi yaparken gönüllülük temelinde değil, bir ücret alıyorsunuz. Yönetici olan insanlar sınavlara girip o makama oturuyorlar ama sonra vatandaşı unutuyorlar" diyerek yaşadıkları karşısında tepkisini dile getiren Bucuka, yaşadığı sıkıntıları şöyle sürdürdü: "Ben sade bir vatandaşım, herhangi bir siyasi parti üyesi veya STK üyesi değilim. Art niyetli de değilim. İnsanlar kendi yetersizliklerini, liyakatsizliklerini örtmek için insanları yaftalayarak, ötekileştirerek sorunları gidermeye çalışıyorlar. Elbette ki hatalar olacak, sorunlar olacak ama bunları anlayışla, çabayla ve vatandaşı dinleyerek çözmek gerekiyor. Sorunlar ancak şeffaf bir şekilde yaklaşılırsa çözülür. Ancak, sorunu çözmek yerine kişisel hırsları veya başka amaçlar için görev alanların vatandaşın işini görmediği bir sistemde hiçbir şey yolunda gitmez! Bu yüzden, bu insanlar yerine gerçekten beklentisiz, sorunları çözmek amacıyla gelen insanların görev alması gerekiyor. İnsanların problemlerini korumak önemli!”

Bingöl Devlet Hastanesi'nde yaşadığı sorunları anlatarak devletin sunduğu imkânların vatandaşlar için sonuna kadar kullanılması gerektiğine dikkat çeken Bucuka, Hastane ve diğer kamu kurumlarında görev alan yöneticilerin, vatandaşa hizmet için orada olduklarını ve bu görevi hakkıyla yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Başhekim Yardımcısı'na da ayrıca teşekkür eden Selim Bucuka, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşadığımız sorunları başhekim yardımcısı ile paylaştık ve kendisine ilgi-alakasından dolayı teşekkür ediyorum.”

HABER: EYLEM ÖZEN

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    ziya
    29-03-2024 08:10

    Yönetici olan insanlar sınavlara girip o makama oturuyorlar demişsin. Sen hangi ülkede yaşadığını bilmiyormusun? maalesef yöneticilerin hiç biri de sınavlarla o makamlara oturmuyor. Adamı olan, biraz siyasi nüfuzu olan liyakatsiz (eline iki koyun versen güdemeyen) beceriksizler o makamları işgal ediyorlar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!