Bingöl
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.40
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2439.8
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62878.32$

Bingöl Devlet Hastanesi'nde Bayram Dönüşü 'Hasta Başvurusu Rekoru' Kırıldı


Bingöl Devlet Hastanesi'nde Bayram Dönüşü 'Hasta Başvurusu Rekoru' Kırıldı
Ramazan Bayramı sonrasındaki ilk mesai gününde Bingöl Devlet Hastanesi'ne binlerce hasta başvurdu.  

Bingöl Devlet Hastanesi'ne Ramazan Bayramı tatili sonrasındaki ilk mesai gününde toplam 6 bin 152 hasta tedavi olmak için başvurdu. Devlet Hastanesi bünyesindeki Acil ve poliklinik servislerine yapılan başvuru sayısı, rekor düzeye ulaştı. 

RANDEVU ALIP GELMEYENLER MAĞDUR EDİYOR

Bingöl Devlet Hastanesi'ne 15 Nisan Pazartesi günü için polikliniklerde muayene olmak üzere MHRS üzerinden randevu alıp da gelmeyen 219 hastanın mağduriyet oluşturduğu belirtilirken vatandaşların bu konuda daha hassas olması istendi. Devlet Hastanesi Başhekimliği'nden yapılan açıklamada, randevusuna gelemeyecek durumda olan vatandaşların randevularını iptal etmelerinin randevu bulamayan hastalar için boşluk oluşmasını sağlayacağı hatırlatıldı. 

SEVK SAYISINDA BÜYÜK ORANDA DÜŞÜŞ KAYDEDİLDİ

Açıklamada, Bingöl Devlet Hastanesi'ne müracaat edip başka illere sevk olan hasta sayısında önceki yıllara göre büyük düşüş yaşandığı kaydedildi. Özellikle Nefroloji, Onkoloji ve Gastroentoloji gibi bölümlerin hizmet vermeye başlamasının sevklerin azalmasında büyük etki oluşturduğu belirtilirken kemoterapi ünitesinin de aktif şekilde hizmet vermesinin etkili olduğuna dikkat çekildi. 15 Nisan Pazartesi günü itibariyle Acil bölümüne başvuran bin 401 hastadan 3'ü çevre illere sevk edilirken; Polikliniklere başvuran 4 bin 319 hastadan 104'ünün çevre illere sevk edildiği belirtilerek sevklerin büyük bölümünün de hastaların kendi talebiyle araştırma hastanelerinde tedavi olmak istemelerinden kaynaklandığına işaret edildi.

KALİTELİ HİZMET İÇİN YOĞUN ÇABA SARFEDİYORUZ

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı, “Hastanemizde daha kaliteli hizmet sunmak üzere elimizden geleni yapıyoruz. Tüm birimlerimizle en ufak bir probleme anında müdahale etmeye çalışıyoruz. Hastanemize 1 günde 6 binden fazla hasta başvuruda bulunmuş. Bunun yanında personellerimizi, hastaların refakatçilerini ve ziyaretçilerini de eklediğimiz zaman bu sayı 3 katına çıkmaktadır. 250 yataklı olarak inşa edilen hastane binası ile 100 bin nüfuslu şehrin neredeyse 1/5'ine hizmet vermek için çalışıyoruz. Bu durum beraberinde aksaklık ve eksiklikler ortaya çıkarsa da bizler gücümüz yettiğince bu problemleri asgari düzeye indirgemeye çalışıyoruz. Öte yandan son dönemlerde çokça şikayet aldığımız asansörlerin ihalesini gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde çalışmalar başlayacaktır. Umuyorum ki daha iyi ve kaliteli hizmet için gösterdiğimiz çabalar meyvesini verecektir. Şehrimize sağlık alanında emeği, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
EROL YILMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!