Açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Tek adam rejiminin bir bütün olarak emeği hedef alan saldırıları hız kesmeden sürüyor. ‘Yeni’, ‘rasyonel’ olarak cilalanan ekonomik model ile elimizde kalan son haklara da göz konulduğu koşullarda Konfederasyonumuz KESK’in 28. Kuruluş Yıldönümünü kutluyoruz.
Orta Vadeli Program, Kalkınma Planı ve 2024 Bütçe Kanun Teklifi ve son olarak TBMM’de görüşülmekte olan son torba yasa ile ülkenin tüm kaynakları yeni vergi istinasları, indirimleri ve muafiyetleri ile sermayeye, patronlara peşkeş çekiliyor. 
Sermaye sınıfının, patronların vermesi gereken vergilerden vazgeçen iktidar oluşan boşluğu işçi ve emekçilere yeni ağır vergilerle doldurmayı, özellikle yerel seçimlerden sonra ücret artışlarını olabildiğince düşük tutmayı, kamu hizmetlerini daha da kısmayı, sosyal güvenlik sistemini tamamen tasfiye etmeyi hedefliyor. 
Kamu emekçilerinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı ve üretime sunduğu katkıyı görmezden gelen iktidar, bu şartları düzeltmek yerine bu hakları talep eden demokratik kitle ve emek örgütlerine saldırısını devam ettirmek istemesi önümüzdeki dönemde de mücadeleyi büyütmemiz ve daha geniş kesimlere ulaşmamız gerçekliğini bizlere dayatmaktadır. 
Dolayısıyla, bir bütün olarak emeği hedef alan saldırıların ve son olarak TTB Merkez Konseyinin görevden alınması hukuksuzluğu ile daha da belirgin hale gelen iktidara biat etmeyen tüm kesimlere yönelik faşizan baskıların arttığı bu dönemde:
Konfederasyonumuz kamu emekçilerinin gür sesi KESK in 28. Yıl kuruluş yıldönümünü “Geçmişten Geleceğe Emek, Demokrasi ve Barış İçin Birlikte Mücadeleye!” şiarıyla selamlıyoruz. Yaşasın KESK, yaşasın örgütlü mücadelemiz!”
(Haber Merkezi)