Bingöl
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.60
  • ALTIN
    2385.4
  • BIST
    10062.52
  • BTC
    60620.36$

Bingöl Halkı Tüm Siyasi Partilere Cevabını Verdi

Bingöl Halkı Tüm Siyasi Partilere Cevabını Verdi
Bingöl halkının 31 Mart’ta tüm siyasi partilere gereken cevabı verdiğini belirten Hülakü, “Bingöl halkına kulak verip toplumcu siyasetin en şeffaf hâlini pratiklerimize aktaracağız” dedi.

DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, seçim sonuçlarını değerlendirdi.
Bingöl’de seçimlerin antidemokratik bir şekilde yapıldığını belirten Hülakü, “Seçim bölgem ve memleketim olan Bingöl'de AKP iktidarı devletin bütün imkânlarını seçim propagandası için seferber etti, halkın bütçesini gasp etti. Bingöl Üniversitesinin Rektöründen Valisine, kaymakamından askerine, emniyet müdüründen diğer kurum amirlerine kadar tüm idari ve mülki amirleri hukuksuz propagandasını yaptırmak için kullandı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Cumhurbaşkanı Yardımcısına yasal olmayan bir biçimde her türlü imkânı sağlayarak Bingöl'de adaletsiz bir seçim kampanyası yürüttü. DEM Parti’nin seçimi kazanacağı takdirde kayyum atanacağı tehdidiyle Bingöl halkına gözdağı verildi. Bu pratikleriyle 22 yıldır yalnızca umutlarını sömürerek mağdur ettikleri, yolsuzluğu, yoksulluğu dayattıkları Bingöl'e dair hiçbir şey yapmadıklarını da bir bakıma itiraf etmiş ve kabullenmiş oldular. Bütün adaletsizliklerine, tehdit ve şantajlarına ve her türlü imkânı kullanmalarına rağmen Bingöl halkından istediklerini alamadılar” dedi.

“BİNGÖL HALKINA KULAK VERECEĞİZ”

Bingöl halkının, 31 Mart gecesi ortaya çıkan sonuçla, tüm siyasi partilere gereken cevabı net bir biçimde verdiğini belirten Hülakü, Bugüne kadar hiçbir iktidar partisinin veya koalisyon hükûmetlerinin aklına dahi gelmeyen, muhalif partiler tarafından sorunları umursanmayan Bingöl halkı, siyasetin tamamına karşı önemli bir tavır ortaya koydu. Siyasetin bir seçim kazanmak değil halk çıkarlarının ne kadar korunduğu ve halkın taleplerine hangi boyutta cevap olduğu anlamına geldiğini Bingöl halkı hepimize hatırlattı. 31 Mart akşamı Bingöl'de ortaya çıkan bu tabloyu en ince detayına kadar ele aldık, tartıştık ve düşündük. Ortaya çıkan sonuç itibarıyla, biz bundan sonra, Bingöl adına hizmet etmek için, halkın çıkarlarını korumak için neleri eksik bıraktığımızı ve neler yapmamız gerektiğini tüm ayrıntılarıyla dikkate alarak politika üretmemiz gerektiği gerçeğini göz ardı etmeyeceğiz. Bu temelde hareket edecek ve Bingöl halkına kulak verip toplumcu siyasetin en şeffaf hâlini pratiklerimize aktaracağız. Umudumuzu, inancımızı ve kararlılığımızı yitirmeden halkımız için çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
(Haber Merkezi)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!