Bingöl
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2408.2
  • BIST
    10274.43
  • BTC
    64084.14$

Bingöl-Sancak-Kiğı Yolu TBMM Gündeminde!


Bingöl-Sancak-Kiğı Yolu TBMM Gündeminde!
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu soru önergesiyle Bingöl-Sancak-Kiğı yol projesindeki gecikme ve sorunları gündeme getirdi.

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu soru önergesiyle Bingöl-Sancak-Kiğı yol projesindeki gecikme ve sorunları gündeme getirdi.

Sarıgül, 2013 yılında başlanan ve 2018 yılında ihalesi yapılan projenin 2022 yılında tamamlanması planlanırken, halen tamamlanmadığı ve yol üzerinde çökmeler olduğuna yer verdi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün önergesi şöyle:

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Abdulkadir URALOĞLU tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarakcevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu ilçesi üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan Bingöl-Sancak-Kiğı yolu projesine 2013 yılında başlanmış, 2015 yılında onaylanarak ihalesi de 2018 yılında gerçekleştirilmiştir. 490 milyon lira bedelli olan yol projesinin toplam uzunluğunun 32,5 kilometre olacağı ve ihalesinin de 2 aşamadan olacağı bizzat dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından açıklanırken hizmete girişe ilişkin farklı tarihler açıklanmış ve son olarak 2022 yılında tamamlanacağı bölgedeki vatandaşlarımızla bizzat Bakan tarafından paylaşılmıştır. Proje hayata geçirilmeden yol üzerinde yer yer çökmelerin olduğu iddia edilirken yolun akıbetine ilişkin de yetkili kuruluşlarca da tatmin edici bir açıklama da yapılmamıştır.

Bu bağlamda;

1. 2018 yılında ihalesi yapılan proje için kaç firma ihaleye girmiştir? İhaleye giren firmaların teklif bedelleri nedir? İhaleyi kazanan firma hangi şartlarda projeyi üstlenmiştir?

2. Projenin başlangıçtaki bitiş tarihi nedir? Neden bu tarihlerde değişiklikler olmuş ve belirtilen tarihte hizmete alınamamıştır?

3. Proje de zaman içerisinde değişikliğe gidilmiş midir? Yapılan değişiklikler nelerdir? Projenin şu an gerçekleşme oranı nedir?

4. Bölge ve bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?

5. Henüz hizmete girmeden yol üzerinde çökmelerin olduğu iddiaları doğru mudur? Bakanlığınızca iddialara ilişkin bir araştırma yapılmış mıdır?

Haber: Ahmet Boydaş

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!