Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ’10 Aralık İnsan Hakları Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Vali Usta’nın mesajı şöyle; “Temel hak ve özgürlüklerin anayasası olarak nitelendirilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi; tüm insanların yasalar önünde eşit olduğunu ve asla ayrımcılığa tabi tutulamayacağını deklare eder. Bu Beyanname’nin 10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmesiyle de insan hakları konusu evrensel bir zemine taşınmış ve uluslararası bir sorun olarak ele alınmaya başlanmıştır.
Yaradılanı yaradandan ötürü seven ve insanı 'Eşref-i Mahlukat' gören medeniyet tarihimiz; dinine, diline, rengine ve cinsiyetine bakmaksızın insanın hak ve hukukunun her daim korunduğu ve kollandığı muhteşem örneklerle doludur. Aziz Milletimiz adalet ve merhamet değerleriyle, her zaman mazlumun yanında ve zalimin karşısında olmuştur. Farklı zamanlarda ve farklı coğrafyalarda sergilediğimiz hoşgörü, kardeşlik, sevgi ve dayanışma örnekleri, insan tasavvurumuzun insan haklarını evrensel ölçekte karşılayan yüz akı sayfalarıdır. 
Ancak; ‘Dünya İnsan Hakları Günü'nün 75. yılını idrak ettiğimiz bu günlerde başta Gazze olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında sistematik insan hakları ihlalleri fütursuzca devam etmektedir. İsrail saldırıları sonucu çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 16 bini aşkın masum sivilin katledildiği bugünlerde maalesef modern zamanlar iyi bir imtihan verememektedir. Mazlumun ve zalimin dininin yaşananları perdelediği bu karanlık süreç, uluslararası toplum nezdinde geçerli 'İnsan Hakları' algısını açıkça ortaya koymaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle; "10 Aralık İnsan Hakları Günü"nün, başta Filistin olmak üzere dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdur insanlar için huzur, güven, hürriyet, eşitlik ve adalet dolu günlerin yaşanmasına vesile olmasını temenni ediyor, insan haklarına saygı temelinde huzurlu bir gelecek diliyorum.”
EROL YILMAZ