Tarihi zenginlikleri ve kültürel güzellikleri ile öne çıkan illerimizden birisi olan Bingöl birbirinden güzel alanları ile en çok ziyaret edilen illerimiz arasında yer alırken Bingöl sadece doğal güzellikleri ile değil, aynı zamanda termal kaplıcalarıyla da dikkat çekiyor. Şifa kaynağı olarak bilinen, her sene binlerce turistin akın ettiği ve her derde deva olduğu kanıtlanan Bingöl kaplıcaları hem yerel halkın hem de şehre gelen misafirlerin sağlık ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılıyor.

Sadece sağlık amaçlı değil aynı zamanda rahatlama açısından da oldukça sık gidilen Bingöl kaplıcaları dinlenmek isteyen vatandaşların aradığı birçok şeyi sunuyor. Doğanın içinde bulunan bu sıcak sular, stresten uzaklaşmak ve bedeni dinlendirmek isteyenler için mükemmel bir fırsat sunan Termal Kaplıcalar aynı zamanda birçok hastalığa da şifa kaynağı olarak biliniyor. 

BİNGÖL KAPLICALARI HER DERDE DEVA OLUYOR

Bingöl Kaplıcaları, Bingöl il merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alırken Bingöl'ün Ilıcalar Köyü'nde bulunuyor. Bingöl Kaplıcaları, Munzur Dağları'nın eteklerinde, mis gibi çam ormanları arasında yer alırken çevresindeki doğal güzelliklerle birleşerek ziyaretçilere huzur dolu bir atmosfer sunuyor. Bingöl Kaplıcalarına gitmek için birçok farklı ulaşım yolunu tercih edebilirsiniz. Kolay ulaşımı ile her sene binlerce kişinin gittiği Bingöl Termal Kaplıcalarına ulaşım yolu şu şekillerde sağlanabiliyor;

Ulaşım: Bingöl'e ulaşmak için öncelikle Türkiye'nin farklı şehirlerinden Bingöl'e ulaşan otobüs, uçak veya tren gibi ulaşım seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Araç Kiralama: Bingöl şehir merkezinden veya havaalanından araç kiralayarak kendiniz gitmek isterseniz, bu seçeneği tercih edebilirsiniz. 

Taksi veya Dolmuş: Bingöl şehir merkezinden kaplıcaları ziyaret etmek için yerel taksi veya dolmuşları kullanabilirsiniz. 

Rehber Hizmetleri: Bingöl'de bazı rehberlik hizmetleri ve turlar da mevcut olabilir.