Bingöl Devlet Hastanesi'nde Covid-19 pandemisi başlangıcından beri kapalı olan Yataklı Fizik Tedavi Hizmetleri Servisi yeniden hizmete açıldı. 

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihindeki büyük deprem felaketi nedeniyle Mart 2023' te açmayı planladığımız Yenişehir Ek Binamızdaki Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Yataklı Tedavi Ünitesi, deprem riskinden dolayı uzun süredir yatarak tedavi alması gereken hastalara hizmet verememekteydi. İlgili binamızın  Bakanlığımız tarafından boşaltılması kararı sonrasında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ünitemiz Bingöl Devlet Hastanesi'ne devredilen Düzağaç mevkiinde bulunan eski Kamu Hastaneleri Birliği binamıza (Korkmaz Petrol arkası) taşınmıştır.

SALI GÜNÜ HİZMETE GİRECEK

Ayakta fiziksel tedaviler ve rehabilitasyon işlemleri ile yataklı tedavi hizmetleri 26 Eylül2023 Salı gününden itibaren artık bu binamızda verilecektir.

Ünitemizin taşınması ve yataklı tedavi ünitesinin aktif hale getirilmesi ile il merkezimizde ikamet etmeyen hastaların da tedavilerinin daha kolay daha nitelikli olması sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

EROL YILMAZ