Bingöl
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2416.4
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62463.58$

BİNGÖL’DE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AÇILSIN!


BİNGÖL’DE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AÇILSIN!
Bingöl’de yapılması planlanan 500 yataklı yeni devlet hastanesi, eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmeli.

Bingöl’ün sorun yaşadığı alanların başında sağlık hizmeti geliyor. İldeki hastane binasının yetersiz kalması ve doktor eksikliği nedeniyle Bingöllüler yıllardır sağlık alanında sıkıntılarla karşılaşıyor. Her yıl binlerce vatandaş tedavi olmak için çevre illere gitmek zorunda kalırken, sevkleri durduracak ve hastaların Bingöl’de tedavi olmasını sağlayacak yeterli önlem alınmadı.

500 YATAKLI YENİ HASTANE YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından Bingöl’de 500 yataklı yeni hastane yapılması planlanıyor. Bingöl Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak yapılması planlanan yeni hastane, 2 milyar 108 milyon liraya mal olacak.

TIP FAKÜLTESİ İÇİN YÖK’E BAŞVURU YAPILDI

2022 yılı Haziran ayında basın mensupları ile bir araya gelen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi bünyesinde 4 yeni fakültenin kurulması için YÖK’e başvuruda bulunduklarını, bu fakültelerden birinin de Tıp Fakültesi olduğunu belirtmişti.

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AÇILMALI

Daha önceki yıllarda bir ilde tıp fakültesi kurulabilmesi için ilin nüfusunun en az 500 olması gerekirken, son yıllarda nüfus kriterinin uygulanmadı anlaşılıyor.

2022 yılı verilerine göre 228 bin 673 nüfusu bulunan Bilecik’te, Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kuruldu.

Bilecik’te ayrıca eğitim ve araştırma hastanesi de bulunuyor. Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 30.11.2020 tarihinde tescil edilerek 300 yatak kapasitesi ile hizmet veriyor.

Bingöl’den daha az nüfusu bulunan Bilecik’te, nüfus kriterine bakılmaksızın tıp fakültesi kurulabiliyorsa, Bingöl’de kurulmalıdır. Ancak Bingöl’de tıp fakültesinin açılabilmesi için öncelikle eğitim ve araştırma hastanesinin kurulması gerekiyor.

Bu nedenle Bingöl’de yapılması planlanan 500 yataklı yeni hastanenin eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesi tıp fakültesinin de önünü açacaktır.

YILMAZ TOPU YENİ DAYLARA ATTI

Bingöl’de basın mensuplarıyla bir araya gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve milletvekili adayları Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata ve Furkan Ufuk Coşkun’un katıldığı toplantıda, Bingöl’de eğitim ve araştırma hastanesi açılması için talepte bulundum.

Cevdet Bey, yeni dönemde aday olmadığı için “yeni arkadaşlarımız konuyla ilgilensinler” derken, birinci sıra adayı Feyzi Berdibek ise, “ne gerekiyorsa birlikte bakacağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!