Bingöl Sütana Kızılay Anaokulu Ekookul Projesi'na dahil oldu. Çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan Eko-Okullar Projesi'ne dahil olan Sütana Kızılay Anaokulu'nun 120 minik öğrencisi, hem çevreresel konularda bilgiler ediniyor hem de aileleri, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarına örnek çalışmalara imza atıyor. 
Sütana Kızılay Anaokulu Müdürü Ülkü Çakar, eko-okullar programı ile öğrencilerin katılımıyla yürüttükleri çalışmalar ile minik öğrencilerin diyalog kurabilme becerilerini  geliştirmenin yanı sıra iyi bir yurttaşlık eğitimi sağladığına dikkat çekti. Proje kapsamında minik öğrencilere çevre eğitimi

Bingöl'de Tercih Heyecanı Başladı! Bingöl'de Tercih Heyecanı Başladı!

vererek çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Çakar, program kapsamında öğrencilerin bilinçli tüketim duyarlılığıyla savurganlığı önlemeyi, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmayı planladıklarını ifade etti. 
Anaokulu öğrencilerinin katıldığı program kapsamında yürütülen etkinliklerde bayat ekmekler değerlendirilerek yemekler yapıldı, atık kağıtlar geri dönüşüm firmalarına teslim edildi, atık giysiler belediye geri dönüşüm kutularına yerleştirildi, yemek saatinde artık sebze ve meyve kabukları kompost yapılarak toprağa geri kazandırıldı, okul bahçesinde ata tohumlarıyla sebze fideleri dikildi. 
Ekookul Projesi kapsamında minik öğrencilerin geri dönüşümü önemseyen çevre dostu örnek çalışmaları, velileri tarafından da büyük takdir topladı. 
EROL YILMAZ